ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αεροδρόμιο Λάρνακας | Εκπυρσοκρότησε όπλο στρατιωτικού
Defence Redefined
Published on 01/12/2021 at 12:00

Όπλο στρατιωτικού εκπυρσοκρότησε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η εκπυρσοκρότηση.

Σύμφωνα με τον Κλάδο Επικοινωνίας της Αστυνομίας “σήμερα το πρωί στρατιωτικός ενώ εκτελούσε περιπολία στο αεροδρόμιο Λάρνακας εκπυρσοκρότησε το όπλο του εντός του κτιρίου του αεροδρομίου”.

Από την εκπυρσοκρότηση του όπλου δεν τραυματίστηκε και δεν κινδύνευσε κανένα άτομο. Σημειώνεται ότι ο οπλισμός που φέρουν τα μέλη του Στρατού στα Αεροδρόμια είναι πλέον ο ίδιος με τον οπλισμό των μελών της Αστυνομίας και αφορά υποπολυβόλα MP5 9×19 χιλ.

Η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η εκπυρσοκρότηση του όπλου του στρατιωτικού. Ο κλάδος οπλουργών της αστυνομίας θα προχωρήσει στη δικανική εξέταση του όπλου, αναφέρεται.

Οι 3 μήνες που έγιναν 72+

Τα αυξημένα μέτρα προστασίας σε αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας με την ενίσχυση από μέλη της Εθνικής Φρουράς, είχαν αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2015. Η απόφαση αρχικά αιτιολογήθηκε λόγων των πληροφοριών για τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και λόγω της ανάγκης της αστυνομίας για ενίσχυση ένεκα προβλημάτων με διάθεση προσωπικού. 

Διαβάστε επίσης: Επιθέσεις υποκινούμενες από θρησκευτικό μίσος | To χρονικό των επιθέσεων Οκτωβρίου στη Γαλλία και η ελευθερία της έκφρασης – VIDEO

Η φύλαξη χώρων αυξημένης επικινδυνότητάς είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται και σε λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015. Όπως είχε δημοσιευθεί σε κυπριακά ΜΜΕ προ εξαετίας, το μέτρο αρχικά προβλεπόταν να έχει διάρκεια τρεις μήνες κάτι το οποίο προφανώς δεν ισχύει αφού φέτος συμπληρώνονται 6 χρόνια! 

Σημειώνεται επίσης ότι τα μέλη της Εθνικής Φρουράς τα οποία αποσπώνται για υπηρεσία στην Αστυνομία, συμμετέχουν επικουρικά για σκοπούς ασφάλειας και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την αστυνομία όσον αφορά την αρμοδιότητα ή την εκτέλεση των καθηκόντων της. Το ίδιο ίσχυε  και με την βοήθεια του Στρατού στην επιτήρηση για την εφαρμογή των διαταγμάτων με σκοπό τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19. 

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία Κύπρου | Εντοπισμός χειροβομβίδας και εκρηκτικής ύλης

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This