ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Αίγυπτος | 2,2 δις για C-130 Super Hercules και ραντάρ από τις ΗΠΑ
Defence Redefined
Published on 26/01/2022 at 20:00

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση οπλισμού προς την Αίγυπτο αξίας περίπου 2,2 δις δολαρίων. Η συμφωνία περιλαμβάνει και αεροσκάφη C-130 Super Hercules ενώ η Αιγυπτιακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται και για τρία ραντάρ εδάφους SBS-48. Η συμφωνία θα επωφελέσει ιδιαίτερα την Lockheed Martin αλλά και την L3 Harris Technologies αν και εφόσον αποκτηθούν και τα ραντάρ.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για Άμυνα και Ασφάλεια του Πενταγώνου ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πιθανή συμφωνία την Τρίτη όμως παρά την έγκριση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κοινοποίηση της είδησης δεν αναφέρει ακόμα την υπογραφή της σύμβασης ή την ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά C-130J-30 Super Hercules:

  • Επιχειρησιακή Οροφή: 26 χιλιάδες πόδια με 20,2 τόνους βάρος
  • Ταχύτητα: 0,58 Mach με 20,2 τόνους βάρος
  • Εύρος με μέγιστο βάρος φόρτου: 3889,7 χλμ

Το αεροσκάφος μπορεί επίσης να μεταφέρει μέχρι και 128 στρατιώτες ή 92 αλεξιπτωτιστές ενώ η συγκεκριμένη συμφωνία συμπληρώνει μια σειρά από τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα στα οποία έχει προβεί η Αίγυπτος. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι εισαγωγές όπλων από την Γερμανία στην Αίγυπτο έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2021, καθώς η Αίγυπτος αγόρασε αμυντικό υλικό αξίας περίπου 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ οι συνολικές Γερμανικές εξαγωγές οπλισμού για το ίδιο έτος έφτασαν τα 9,35 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από: Defense Arabia, Reuters, Lockheed Martin

Διαβάστε επίσης: Αίγυπτος | “Σε ισχύ” η συμφωνία προμήθειας επιπλέον 30 μαχητικών Rafale

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This