ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αίγυπτος | Ζητά την έξοδο μισθοφόρων και όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη χωρίς καμία καθυστέρηση
Defence Redefined
Published on 21/06/2021 at 09:45

Την πάγια θέση του Καΐρου για την ανάγκη άμεσης αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, επανέλαβε το Σάββατο ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Σαμέχ Σούκρι, σε συνάντησή του με τη Λίβυα ομόλογό του Νάζλα Μανγκούς.

Η Αίγυπτος ζητά την έξοδο μισθοφόρων και όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη χωρίς καμία καθυστέρηση, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας. 

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο υπουργών το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, όπου η κ. Μανγκούς χαρακτήρισε τις σχέσεις Αιγύπτου-Λιβύης «ξεχωριστές σε όλα τα επίπεδα», προσθέτοντας ότι προσβλέπει στην υποστήριξη της Αιγύπτου για σταθερότητα στη Λιβύη. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άφιξη μιας αιγυπτιακής αντιπροσωπείας στη Λιβύη για την επαναλειτουργία της αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Τρίπολη και του προξενείου της χώρας στη Βεγγάζη. 

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ Αιγύπτου | Απομάκρυνσης ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας επιβεβαίωσε εκ νέου την υποστήριξη της Αιγύπτου προς την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης.  

Η κ. Μανγκούς χαιρέτισε το ρόλο της Αιγύπτου στην επιτυχία του διαλόγου της Λιβύης για τον τερματισμό των διχασμών και επιτυγχάνοντας εκεχειρία αλλά και στηρίζοντας τη σταθερότητα στη βορειοαφρικανική χώρα. 

Πηγή: KYΠΕ/ΝΚ/ΑΧΡ

*Φωτογραφία τίτλου: Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι και η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νάζλα Μανγκούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021. © Αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών 

Διαβάστε επίσης: Λιβύη | Η κυβέρνηση κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστεί για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This