Ένοπλες Δυνάμεις | Μηχανήματα για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Defence Redefined
Published on 14/07/2022 at 11:03

Πέντε ολοκαίνουργια και σύγχρονα μηχανήματα Μηχανικού παρέλαβαν προχθές το Γ’ Σώμα Στρατού και η 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων. 

Πρόκειται για τρεις ερπυστριοφόρους εκσκαφείς τάφρου, έναν φορτωτή γαιών και έναν τροχοφόρο εκσκαφέα τάφρων. Τα μηχανήματα αποκτήθηκαν με χρηματοδότηση από τα προγράμματα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η τελετή παραλαβής έγινε στο Στρατόπεδο Λεβαντή στη Σίνδο, παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, της αντιπεριφερειάρχου Βούλας Πατουλίδου, του διοικητή του Γ’ΣΣ-NRDC Σωτήρη Κωστάκογλου και του διοικητή της 350ΠΚΒ Αντώνη Τσαλαμπούνη.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας, “με την παρέμβασή της αυτή, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γι’ ακόμα μία φορά αναγνωρίζει τον πολύ κρίσιμο κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και τη σπουδαία συνεισφορά τους στην Πολιτική Προστασία. 

Γι’ αυτό και φροντίζουμε να ενισχύσουμε το έργο των γυναικών και των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα κατάλληλα μέσα, ώστε όποτε χρειαστεί να παρέμβουν αποτελεσματικά, προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας. Και αυτός ο κρίσιμος και σπουδαίος κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στην αντιμετώπιση κρίσεων, όσο και μετά, στην αποκατάσταση, γίνεται ακόμα πιο σημαντικός σε αυτή την εποχή των μεγάλων προκλήσεων, με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση”.

Διαβάστε επίσης: Πολεμικό Ναυτικό | Νέα Δωρεά Πάνου Λασκαρίδη ύψους 1 εκατ. ευρώ για τις φρεγάτες “S”

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι “είναι μία πραγματικότητα, στην οποία δεν μπορούμε άλλο να κλείνουμε τα μάτια. Αν την αγνοήσουμε θα μας εκδικηθεί ξανά και ακόμα πιο σκληρά. Άλλωστε, ειδικά το προηγούμενο καλοκαίρι, με τις φωτιές και τις πλημμύρες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ακούσαμε τους επιστήμονες και τους ειδικούς να προειδοποιούν πως όσα ζήσαμε θα είναι πλέον όλο και συχνότερα. 

Και δυστυχώς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ακραία φαινόμενα που προκαλούν μεγάλες φυσικές καταστροφές θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια να αποτελούν μέρος της ζωής μας. Το ζήτημα λοιπόν, είναι κατά πόσο θα είμαστε πλέον καλύτερα προετοιμασμένοι, ώστε αυτές οι καταστροφές να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνες. Αυτό δεν είναι ούτε απλό, ούτε λύνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Θέλει σχέδιο, δουλειά, επιμονή. Και πάνω απ’ όλα θέλει συνεργασία. Και θέλω να σταθώ σε αυτό, γιατί ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την πρώτη στιγμή κάνουμε πράξη αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευτεί, να είμαστε σταθερά και πάντα, δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν τις μάχες στην πρώτη γραμμή, να στηρίζουμε όλους εκείνους, που έχουν κάνει αποστολή της ζωής τους, να προστατεύουν τους συμπολίτες μας, γιατί για εμάς η ασφάλεια και η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, ήταν και παραμένουν κορυφαίες προτεραιότητές μας”.

Διαβάστε επίσης: Επιτροπή “Ελλάδα 2021” | Προχώρησε στη δωρεά 20 οχημάτων στο Γενικό Επιτελείο Στρατού

Απόδειξη, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι οι δράσεις της Περιφέρειας:

  • Στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία, με νέα οχήματα και ατομικό εξοπλισμό.
  • Αξιοποίησε ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 1 εκ. ευρώ παραδίδοντας νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ.
  • Ενίσχυσε την Πυροσβεστική με 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα.
  • Παρέδωσε νέο σύγχρονο εξοπλισμό στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Κωστάκογλου απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη επισήμανε: “Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, που είναι σταθερά δίπλα μας, στηρίζοντας το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Προσδοκούμε στην περαιτέρω συνέργειά μας, τόσο στον τομέα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, όσο και στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης κρίσιμων κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων, όπως το ιστορικό κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το Γ’ Σώμα Στρατού. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν ενεργά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, που δοκιμάζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής και απειλεί το μέλλον του πλανήτη μας και κατ’ επέκταση το μέλλον των επόμενων γενεών”. 

Πηγή: ERTnews

Διαβάστε επίσης: Ιερά Σύνοδος | Δωρεά τεσσάρων θερμικών διοπτρών στις Ένοπλες Δυνάμεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This