ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την Εθνική Φρουρά, ύψους €77.2 εκατ.
Defence Redefined
Published on 01/12/2020 at 17:00

Το Υπουργείο Οικονομικών, θα ζητήσει από την Βουλή των αντιπροσώπων, την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, χρηματικού ύψους €77,2 εκατ., τα οποία θα δαπανηθούν κατά τον τρέχοντα μήνα σε εξοπλιστικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πηγές του Υπουργείου Άμυνας, το εν λόγω ποσό θα καλύψει υφιστάμενες χρεώσεις που πρέπει να αποπληρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία, για τα τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και για προκαταβολές νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι ένα μεγάλο τρέχων πρόγραμμα κόστους 240 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα αποπληρώνει σταδιακά η Κυπριακή Δημοκρατία, αφορά την αγορά νέας συστοιχίας αντιπλοικών πυραύλων Exocet Blk3c και των φορητών (MANPADS) αντιαεροπορικών πυραύλων Mistral-3 με τους κατόπιν συμφωνίας που υπεγράφη με τη γαλλική εταιρεία MBDA στις αρχές του 2020.

Όσον αφορά τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, περισσότερες πληροφορίες θα δουν το φως της δημοσιότητας, μετά την συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 03/12, στην οποία θα παραστεί τόσο ο Υπουργός Άμυνας, όσο και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.  

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να τεθεί ενώπιων του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα των ΣΥΟΠ, ούτως ώστε το Υπουργείο να προβεί στην προκήρυξη για κάλυψη θέσεων που εκκρεμούν. 

Διαβάστε επίσης:

Η απειλή των τουρκικών UAVs και η περίπτωση της Κύπρου | Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στην DEFENCE ReDEFiNED

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This