ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Έβρος | Σε κατάσταση ετοιμότητας τα Σώματα Ασφαλείας – Εργασίες ανάπλασης του φράχτη
Defence Redefined
Published on 23/05/2020 at 14:24

Οχυρωματικά έργα διεξάγονται τις τελευταίες μέρες, στον φράχτη του Έβρου για την προετοιμασία μιας νέας ενδεχόμενης “επίθεσης” παράνομων μεταναστών όπως αυτή που σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο. 

Σύμφωνα με τα ελλαδικά μέσα, στα προγεφυρώματα του Πέπλου και των Φερών, όπου τα σύνορα είναι χερσαία μετά την ευθυγράμμιση της κοίτης του ποταμού, και σε άλλα ευάλωτα σημεία κατά μήκος της μεθορίου τοποθετούνται χιλιόμετρα μεταλλικού φράχτη με λεπιδοφόρο συρματόπλεγμα, γίνεται εκχέρσωση ελωδών εδαφών και καθαρισμός της άγριας βλάστησης. 

Ο φράχτης στο βόρειο τμήμα ενισχύεται και επεκτείνεται, ενώ το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν κατά μήκος του ποταμού επιπλέον 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων, οι οποίοι θα εξοπλιστούν με κάμερες και σύγχρονα συστήματα κατόπτευσης μέρας και νύχτας, με εμβέλεια πολλών χιλιομέτρων και πολλαπλές δυνατότητες στις τηλεπικοινωνίες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ| “State of the art” σύστημα ασφαλείας σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς από την Krypto

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα όσα απορρέουν από τα ελλαδικά μέσα, στους επόμενους μήνες θα ενταχθούν στην υπηρεσία οι 400 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες στην περιοχή του Έβρου, διπλασιάζοντας την δύναμη αποτροπής και ενισχύοντας τις κοινές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας. 

Πέραν αυτού τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα MRAP έχουν τεθεί στη διάθεση των δυνάμεων του Στρατού στην περιοχή, όπω προνοούσε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η όλη διαδικασία κατασκευής και ανάπτυξης του συνοριακού φράχτη, εντάσσεται επίσης στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία σημειώνε πως αυτά τα έργα θα γίνουν ανεξαρτήτως δαπάνης. 

Μετά και την αποτυχημένη απόπειρα της Άγκυρας να προωθήσει χιλιάδες μετανάστες στο Ελληνικό Έδαφος, η κατάσταση στον Έβρο οξύνθηκε αφού οι Τουρκοι στρατοχωροφυλακες άνοιξαν πυρ, δύο φορές το προηγούμενο διάστημα κατά ελληνικών περιπόλων και συνοριοφυλάκων της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex. 

Τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σώματα ασφαλείας στην περιοχή βρίσκονται σε επαγρύπνηση για μια νέα πιθανή “επίθεση”.

Διαβάστε επίσης: Το χρονικό του “υβριδικού” πολέμου στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου

 

 

 

 
ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This