Έβρος | Εφαρμογή Σχεδίου “Ακρίτας” – Περισσότεροι συνοριοφύλακες, αναβάθμιση μέσων και νέα οχήματα
Defence Redefined
Published on 06/09/2022 at 17:24

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο και επιθεώρησε την εφαρμογή του σχεδίου Ακρίτας. Παρέλαβε στις Φέρες πέντε νέα τεθωρακισμένα οχήματα, ειδικά εξοπλισμένα, τα οποία τίθενται στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στις δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων πως το Σχέδιο “Ακρίτας” περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλων τον Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, την ενδυνάμωση του προσωπικού μας με 250 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων και την ενίσχυση και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης. Ήδη εγκαθίστανται, συμπλήρωσε, από σήμερα 5 νέα οχήματα που διευρύνουν την αποτρεπτική  δυνατότητά.

Ο Υπουργός τόνισε πως με το σχέδιο «Ακρίτας» η Ελλάδα εκπέμπει ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας: Απέναντι σε όσους, επενδύοντας στον ανθρώπινο πόνο, επιχειρούν να προωθήσουν κρυφές και αλλότριες επιδιώξεις. Και απέναντι σε όσους, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό, επιχειρούν να εκβιάσουν την ίδια την Ευρώπη.

Τέλος, ανέφερε πως όλοι οι Έλληνες παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στον σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, των διεθνών υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Με πληροφορίες από: Υπουργείο Προστασίας Πολίτη

Διαβάστε επίσης: Έβρος | Προχωρά η κατασκευή της Αντιαρματικής Τάφρου από τις Ένοπλες Δυνάμεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This