ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Έβρος: Αλώβητες οι ελληνικές δυνάμεις – Ενίσχυση με “ΔΑΥΙΔ”
Defence Redefined
Published on 22/03/2020 at 18:04

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών  από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 17 Μαρτίου έκλεισαν και τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, λόγω του κορωνοϊού COVID-19. Τα γνωστά επεισόδια στις Καστανιές του Έβρου ενώ έδειχναν αρχικά να εκτονώνονται στις 18 Μαρτίου, άρχισαν εκ νέου  τις επόμενες ημέρες.  Την Κυριακή 22 Μαρτίου σημειώθηκε πρόκληση νέων επεισοδίων από το πλήθος ατόμων συγκεντρωμένα σε Τουρκικό έδαφος απέναντι από το τελωνείο των Καστανιών.  Τα επεισόδια συμπεριλάμβαναν επιθέσεις κατά των Ελληνικών Αρχών, με ρίψεις χημικών και πετρών, σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να παραβιαστούν τα σύνορα της χώρας.  

Από τις 11:30 και ανά τακτά χρονικά διαστήματα έως και το απόγευμα, οι ελληνικές δυνάμεις φρούρησης του συνοριακού φράχτη δέχτηκαν μεγάλο αριθμό χημικών, από τις τουρκικές Αρχές, ενώ απέκρουσαν και όλες τις προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ομάδα ατόμων από την Τουρκική πλευρά προκάλεσε φθορές σε μικρό τμήμα του φράχτη, σε μία ακόμη απόπειρα καταστροφής του, με την άμεση όμως επιδιόρθωση του από τους Έλληνες φρουρούς των συνόρων.

Στην περιοχή, έφτασε επίσης και το διασκευασμένο πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ» για να συνδράμει στην φύλαξη των συνόρων. Ο “ΔΑΥΙΔ” είναι ειδικά διασκευασμένο άρμα μάχης τύπου Leopard-1A5, με χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης 35 μέτρων από τον εγκατεστημένο πυροσβεστικό αυλό στην οροφή του.  Ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει 3 πυροσβεστικά άρματα τον “ΔΑΥΙΔ”, τον “ΟΛΥΜΠΟ” και τον “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ” τα οποία έχουν διασκευαστεί από το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης του Ελληνικού Στρατού. Είναι πιστοποιημένα από την πυροσβεστική υπηρεσία και έχουν την ικανότητα να επιχειρούν σε δύσβατες περιοχές για την κατάσβεση πυρκαγιών. Είναι κατανεμημένα ανά ένα στα πεδία βολής αρμάτων Λιτόχωρου, Ξάνθης και Μυτιλίνης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This