Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε | Συζήτηση για εξοπλισμούς στην Ουκρανία – Συμμετοχή του νέου ΥΠΑΜ της Κυπριακής Δημοκρατίας
Defence Redefined
Published on 11/03/2023 at 18:00

Πραγματοποιήθηκε η άτυπη σύνοδος των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε στη Στοκχόλμη, Το κυρίαρχο θέμα ήταν όπως αναμενόταν η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία στον πόλεμο με την Ρωσία. Βάσει του σχεδίου τα ευρωπαϊκά αποθέματα θα μεταφερθούν στο Κίεβο και η αναπλήρωση θα γίνει μέσω ταχύτερων ρυθμών παραγγελιών αλλά και παραγωγής.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει η ένωση να παράσχει τα απαραίτητα πυρομαχικά που χρειάζεται η Ουκρανία.

Ο νέος Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, παρευρέθηκε Στοκχόλμη για τις εργασίες της Άτυπης Συνάντησης των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κρατών μελών για τις προοπτικές στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία με την παροχή υλικών για κάλυψη των άμεσων αναγκών της. Η Κύπρος, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό. Σημειώθηκε επίσης η επιθυμία για συμβολή και παροχή στήριξης στην Ουκρανία στο μέτρο των δυνατοτήτων της χώρας, μέσω της στήριξης στην Επιχείρηση EUMAM Ukraine.

Με πληροφορίες από: Euronews, ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: KF-51 Panther | Εργοστάσιο για κατασκευή του πιο σύγχρονου γερμανικού άρματος στην Ουκρανία – Συζητήσεις για επένδυση 200 εκατομμυρίων και αεράμυνα για τις εγκαταστάσεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This