ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2021» | Συνεκπαίδευση Κυπριακών και Αιγυπτιακών Ειδικών Δυνάμεων
Defence Redefined
Published on 03/09/2021 at 11:45

Από 01 έως 17 Σεπτεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί, στην Κύπρο άσκηση ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας, με την επωνυμία «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ/2021», στην οποία θα συμμετέχει προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου. 

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την Πολυεθνική Άσκηση «BRIGHT STAR/2021», η οποία θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο, με τη συμμετοχή προσωπικού από την Εθνική Φρουρά.

Σκοπός της άσκησης, είναι η συνεκπαίδευση του προσωπικού σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον αγώνα κατοικημένων τόπων, την εκτέλεση επιχειρησιακών βολών, την παροχή Α’ βοηθειών στο πεδίο της μάχης και τη συνεργασία των ομάδων σχεδίασης και διοίκησης των συνεκπαιδευμένων. 

Η συγκεκριμένη άσκηση, εντάσσεται στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και συμβάλλει σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του προσωπικού ειδικών δυνάμεων της ΕΦ, ενισχύει τη διαλειτουργικότητα και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών. 

Πηγή: Εθνική Φρουρά

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Άσκηση “ALEXANDER THE GREAT” | Συνεκπαίδευση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This