ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση “ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2020” για την Ε.Φ σε συνθήκες COVID-19
Defence Redefined
Published on 01/06/2020 at 13:30

Αρχίζει αύριο η διεξαγωγή της διακλαδικής άσκησης της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ) “ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2020”. Η καθιερωμένη άσκηση  θα διεξαχθεί φέτος χωρίς την συμμετοχή εφέδρων και με αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω του κορωνοϊού COVID-19 μεταξύ 02-05  Ιουνίου 2020.

Διαβάστε περισσότερα: Παρατείνεται η αναβολή παρουσιάσεων Εφέδρων και Εθνοφυλάκων

Σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στρατεύματος με την ανάλογη εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα και σενάρια που εμπλέκουν όλες τις μονάδες της Ε.Φ στα 3 επίπεδα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος (ξηρά, θάλασσα και αέρα).

Διαβάστε επίσης: Επιχειρησιακές δραστηριότητες Εθνικής Φρουράς | Φωτογραφίες

Μέσω διαφόρων σεναρίων με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση συμβατικών και ασύμμετρων απειλών, η άσκηση εξετάζει την ορθολογιστική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, την οργάνωση του Επιτελείου σε επιχειρησιακές ομάδες σχεδίασης και συντονισμού, στην ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα στις ενέργειες εκτέλεσης των αποστολών και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων τα οποία θα τύχουν επεξεργασίας για περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης.

Η φετινή άσκηση “ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2020”, θα είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του. Η πιο βασική και κύρια διαφοροποίηση, θα είναι η απουσία των εφέδρων, οι οποίοι στελέχωναν επιχειρησιακές ομάδες στα πλαίσια της σχεδίασης της άσκησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας, τα μέτρα προφύλαξης του προσωπικού και των εθνοφρουρών που θα πάρουν μέρος στην άσκηση, θα είναι πλήρως συνυφασμένα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.  Χαρακτηριστικά για πρώτη φορά, η άσκηση θα διεξαχθεί με την χρήση αντισηπτικών υγρών,υποχρεωτικής χρήσης μασκών προσώπου και τήρηση αποστάσεων καθόλη την διάρκεια της άσκησης. 

Επιπλέον τα ατομικά αντίσκηνα στα οποία συνήθως διέμεναν δύο άτομα, φέτος θα φιλοξενούν μόνο ένα. Το ίδιο θα ισχύει και στις μεγαλύτερες σκηνές, στις οποίες θα τηρηθεί η απόσταση των δύο μέτρων για όσους θα διαβιώσουν σε αυτές. 

Καθόλη την διάρκεια της άσκησης θα υπάρχει πλήρης υγειονομική υποστήριξη και όποιο στέλεχος ή εθνοφρουρός παρουσιάσει συμπτώματα αναπνευστικών προβλημάτων ή πυρετό, θα απομακρύνεται άμεσα από τον χώρο της άσκησης.

Η Εθνική Φρουρά, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της πανδημίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού και των εθνοφρουρών ενώ παράλληλα διεξήγαγε τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες. 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά και COVID-19 | Η αποτίμηση της κατάστασης και το πλάνο κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2020 ΕΣΣΟ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This