ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών με Αμερικανούς Navy SEALS
Defence Redefined
Published on 09/09/2021 at 17:30

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί άσκηση Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) με αντίστοιχη ομάδα Αμερικανών βατραχανθρώπων (SEALS) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, το σενάριο της άσκησης αφορά σε αντιτιθέμενη νηοψία και ανακατάληψη πλοίου και θα πραγματοποιηθεί στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΛΑΣΙΑ» της Εθνικής Φρουράς που είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι Λεμεσού. 

Διαβάστε επίσης: Combatant Craft Medium (CCM) Μk1 | Τα σκάφη των ειδικών επιχειρήσεων του Ναυτικού των ΗΠΑ που βρέθηκαν στην Κύπρο για 1η φορά – VIDEO

Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα εφαρμοστούν τεχνικές διαδικασίες επιβίβασης και κατάληψης των ζωτικών χώρων του πλοίου καθώς και ανάληψη ελέγχου, διαχείριση προσωπικού και εξουδετέρωση απειλής.

Σε επίσημη ανάρτηση της η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αναφέρει πως η άσκηση αποσκοπεί στην οικοδόμηση συνεργασίας με ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους και εταίρους αυξάνοντας την ετοιμότητα εν μέσω απειλών για την σταθερότητα της Ευρώπης.

Οι συνεκπαιδεύσεις με μονάδες ειδικών επιχειρήσεων άλλων κρατών και ιδιαίτερα με τους Αμερικανούς Navy SEALS συμβάλλει στην ανάδειξη του υψηλού επιπέδου και στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) της Εθνικής Φρουράς.

Διαβάστε επίσης: Άσκηση “ΝΕΜΕΣΙΣ 2020” | Φρεγάτες, ελικόπτερα, αλεξιπτωτιστές και ΟΥΚ στην Κυπριακή ΑΟΖ – VIDEO

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This