ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Άντης Λοΐζου | Συνεχίζει το “ξήλωμα” της Ε.Φ

* Άντης Λοΐζου

Published on 06/09/2020 at 20:14

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) να χορηγήσει αναστολή κατατάξεως των στρατιωτών της τελευταίας ΕΣΣΟ που εξασφάλισαν εγγραφή στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου διαπιστώνονται αβίαστα, μια ετσιθελική αυταρχική και καθ’ όλα φασιστική νοοτροπία που δεν τιμά καθόλου τα Δημοκρατικά και πολύ περισσότερο τα ημικατεχόμενα και απειλούμενα κράτη με πολλαπλές επιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: Προσωρινή απόλυση εθνοφρουρών της 2020 ΕΣΣΟ για φοίτηση σε αγγλικά πανεπιστήμια

Η Κυβέρνηση ενήργησε ετσιθελικά και επιπόλαια χωρίς να λάβει υπόψη της:

    α. Την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στην ισχνή επάνδρωση της ΕΦ

    β. Την ΚΡIΣΙΜΗ περίοδο που διανύουμε σε Ελλάδα και Κύπρο, τις συνεχείς ασκήσεις, και τις  έρευνες  – γεωτρήσεις των Τούρκων στην ΑΟΖ της ΚΔ και τις απειλές τους για πόλεμο

    γ. Τα συνεχή γελοία κλαψουρίσματα του ΠτΔ προς πάσαν κατεύθυνση για την Τουρκική επιθετικότητα και απειλή πολέμου 

    δ.  Την κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 28 του Συντάγματος της ΚΔ, ΠΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΥΧΩΣΙ ΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ…

Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης, θα διασαλεύσει συθέμελα την πειθαρχία και σίγουρα θα δημιουργήσει διχαστικές τάσεις στο στράτευμα και δεν αποκλείεται αριθμός στρατιωτών να αντιδράσει κατά τρόπον αδικαιολόγητο και να εξασφαλίσει αναστολή για άλλους λόγους.

Ο αριθμός των αναστολών που θα χορηγηθούν, ισοδυναμεί με διψήφιο αριθμό της εκατοστιαίας αναλογίας στην δύναμη των οπλιτών της ΕΦ και η προβληθείσα δικαιολογία ότι θα προσληφθούν ισάριθμοι ΣΥΟΠ ακούγεται κατά το επιεικέστερο ως γελοία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το να μην προβλέπεις και να συμπληρώνεις εκ των υστέρων τις απώλειες που εσύ εν γνώσει σου προκάλεσες. Οι ΣΥΟΠ εκτελούν 5 υπηρεσίες το μήνα και εργάζονται 8 ώρες την ημέρα μόνο. Με απλά μαθηματικά πρέπει να προσληφθεί ο τριπλάσιος αριθμός ΣΥΟΠ από όσους θα τύχουν αναστολής για να καλυφθεί η απώλεια.

Οι διάφορες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, του για πολλά χρόνια μη παρουσιαζόμενου στην εφεδρεία Εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ, πολιτικών, κομματικών και άλλων αξιωματούχων αποκαλύπτουν το χαμηλό επίπεδο ευθύνης και την έλλειψη  σοβαρότητας για τα θέματα της άμυνας που υπάρχει στην ΚΔ και στην πολιτική των πλείστων κομμάτων, αποκαλύπτοντας την πλήρη γελοιότητα μας προς πάσαν κατεύθυνση.

Η ΕΦ δυστυχώς χορήγησε διαχρονικά μεγάλο αριθμό αναστολών θητείας και καλόν είναι να γνωρίσουν στον ταλαίπωρο Κυπριακό λαό πόσοι από αυτούς επέστρεψαν και εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Θα τονίσω ιδιαίτερα τις αναστολές κατατάξεως που χορηγήθηκαν σε παιδιά επωνύμων και αξιωματούχων, όχι σε παιδιά φτωχών και απλών πολιτών της ΚΔ.

Διαβάστε επίσης: H Πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς | Infographics

Το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ, η αντιπολίτευση με προεξάρχον το ΑΚΕΛ και όσοι άλλοι λαλίστατοι προσπάθησαν στην προεκλογική περίοδο των τελευταίων Ευρωεκλογών να διασύρουν τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρήστο Χρήστου και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΕΛΑΜ  Γεάδη Γεάδη που έτυχαν απαλλαγής για ιατρικούς λόγους από την ΕΦ γιατί δεν μιλούν; Που πήγαν οι ευαισθησίες τους για την άμυνα και ο πατριωτισμός τους; 

Ερωτηματικά που είναι άγνωστο κατά πόσον θα απαντηθούν είναι η θέση που τήρησε η ηγεσία της ΕΦ, τα μέλη της οποίας είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι τεχνοκράτες και γνώστες των όσων αφορούν την άμυνα της ΚΔ, δηλαδή την εχθρική απειλή (μέγεθος και δυνατότητες) και τις δυνατότητες (ισχύ και βαθμό επάνδρωσης) της ΕΦ. 

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση με τα διάφορα πολιτικά κόμματα ενεργούν ετσιθελικά γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ και κατ’ επέκταση την ηγεσία της ΕΦ. Ας θυμηθούμε την αυθαίρετη μείωση του χρόνου διάρκειας της στρατιωτικής θητείας από τους 24 στους 14 μήνες επί υπουργού Φωκαίδη εν αγνοία του Αρχηγού του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Γεώργιου Μπασιακούλη και του Υπαρχηγού Ανδρέα Παπαπαύλου και οι οποίοι πληροφορήθηκαν το θέμα από τον τύπο, και συνέχισαν μετά την πορεία τους.  Όσο για τον υπουργό άμυνας δεν θα ασχοληθώ γιατί χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

*Συνταγματάρχης Ε.Α

Διαβάστε επίσης: Υποναύαρχος ε.α Κώστας Φυτιρής | Το μέτωπο Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος πρέπει να είναι ενιαίο

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This