Χ. Πετρίδης | Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο Γαλλικό αεροπλανοφόρο “Charles De Gaulle”
Defence Redefined
Published on 01/03/2022 at 19:15

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης συνοδευόμενος από την πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κας Salina Grenet-Catalano, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Ανδρέα Λουκά, επισκέφθηκαν σήμερα το Γαλλικό αεροπλανοφόρο “Charles De Gaulle” το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο από το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι Λεμεσού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η παρουσία της ναυαρχίδας του γαλλικού στόλου στέλνει σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα ότι η αμυντική συνεργασία Κύπρου – Γαλλίας παραμένει ισχυρή με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι επί ευκαιρία της παρουσίας Πολεμικών Πλοίων που συμμετέχουν στον αεροναυτικό στόλο, στο πλαίσιο της αποστολής CLEMANCEAU 22, στη Μεσόγειο, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο “Charles De Gaulle”, προγραμματίστηκε να διεξαχθούν ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης (SAREX) και Αεράμυνας (ADEX) με τα αεροσκάφη Rafale. 

Ασκήσεις αεράμυνας με τη συμμετοχή των γαλλικών μαχητικών Rafale πραγματοποιήθηκαν και πριν από μερικές ημέρες στο πλαίσιο του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Επίσκεψη του αεροπλανοφόρου FS Charles De Gaulle στο λιμάνι Λεμεσού – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This