Quantcast
ελαφρές νεφώσεις 18° C 18° C | 18° C
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Υπουργός Δικαιοσύνης | Διατάχθηκε έρευνα, οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν για τα επεισόδια του Σαββάτου
Defence Redefined
Published on 15/02/2021 at 19:00
blank

Διατάχθηκε έρευνα και οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν για τα επεισόδια του Σαββάτου, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, μιλώντας μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Σημείωσε ότι απαντώντας σε ερώτημα της βουλευτή του ΑΚΕΛ Ελένης Μαύρου, είπε ότι “δεν κοιμήθηκε ήσυχα” το βράδυ του Σαββάτου, ούτε την Κυριακή.

Ανέφερε ακόμα ότι ήρθε σε επικοινωνία με την Αναστασία Δημητριάδου, που τραυματίστηκε στο μάτι στα επεισόδια, και της ευχήθηκε να πάνε όλα καλά με την επέμβαση στην οποία υποβάλλεται σήμερα.

«Οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν καμιά θέση στην Αστυνομία και η έρευνα η οποία θα γίνει θα είναι ενδελεχής και οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν», ανέφερε η κ. Γιολίτη.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι «σίγουρα δεν υπήρχαν οδηγίες για τέτοιου είδους καταστολή». Πρόσθεσε ότι υπάρχει απαγόρευση στις διαδηλώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία πρέπει να αντιδρά με βία. Πρόσθεσε ότι δυστυχώς υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι και όλοι θέλουν το κακό της πατρίδας μας, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. 

Ερωτηθείσα κατά πόσο θα παραιτηθεί, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η παραίτησή της είναι καθημερινά στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Εξήντα δύο νέα μέλη της Αστυνομίας έτοιμα για να προσφέρουν στην κοινωνία – Φωτογραφίες

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου δήλωσε ότι η βία στους δρόμους της Λευκωσίας τέθηκε προ ημερησίας διάταξης από  βουλευτές του ΑΚΕΛ, που ζήτησε την εγγραφή του θέματος για συζήτηση το συντομότερο δυνατό.

Είπε επίσης ότι οι σκηνές που είδαμε το Σάββατο το απόγευμα ήταν τρομακτικές και αν δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές ήταν από τύχη. Έκανε λόγο για “απρόκλητη θεσμική βία για την οποία κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη”, ενώ “είναι προφανές ότι η αστυνομική επίθεση εναντίον πολιτών ήταν προαποφασισμένη”. Πρόσθεσε ότι κανείς δεν απαντά ποιος έδωσε αυτές τις οδηγίες και γίνεται προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών στους απλούς αστυνομικούς. Ανέφερε επίσης ότι “οι κυβερνώντες είναι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και η Υπουργός το λιγότερο που μπορούσε να κάνε σήμερα ήταν να αναλάβει τις ευθύνες της”. 

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, ανέφερε πως σε ό,τι αφορά την υπέρμετρη και δυσανάλογη αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον πολιτών που διαδήλωναν κατά της διαφθοράς, υπάρχουν μαρτυρίες πολιτών, φωτογραφίες και βίντεο που επιβεβαιώνουν το τι συνέβη.  Πρόσθεσε ότι η έρευνα της Αστυνομίας μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί σε 24 ώρες.

«Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μιας επικίνδυνης εκτροπής από τη δημοκρατία και μιας συμπεριφοράς αυταρχικού καθεστώτος. Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση ως πρόφαση για να αποσιωπεί την αρνητική κριτική που δέχεται», είπε.

Πρόσθεσε ότι η πολιτική ευθύνη είναι εκεί και πρέπει να αναληφθεί με την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής του κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης έκανε λόγο για απαράδεκτη βία που έχει εξασκήσει η Αστυνομία στη διαδήλωση του Σαββάτου και είπε ότι ανέμεναν ανάληψη πολιτική ευθύνης από την Υπουργό. «Εγώ στη θέση της θα είχα ήδη παραιτηθεί», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική και ΚΣΕΔ ενώνουν δυνάμεις | Επιχειρησιακή συνεργασία για αντιμετώπιση κινδύνων – Φωτογραφίες

ΣΧΟΛΙΑ
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This