ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπουργείο Εξωτερικών | Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για την αμφισβήτηση κυριαρχίας των νησιών
Defence Redefined
Published on 17/02/2022 at 16:32

Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προς την Τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα στον Τούρκο Επιτετραμμένο.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας υπογράμμισε στην τουρκική πλευρά την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας, καθώς και την διαμαρτυρία της για τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι αμφισβήτησαν την Ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου, αιτιάσεις που βεβαίως απορρίπτει η Ελληνική πλευρά ως παράνομες και ανυπόστατες.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι οι εν λόγω δηλώσεις δεν είναι απλώς αντιπαραγωγικές, αλλά αποτελούν κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς. Περαιτέρω τονίστηκε το οξύμωρο των τουρκικών θέσεων, καθώς η τουρκική πλευρά επικαλείται συνεχώς το Διεθνές Δίκαιο, την στιγμή κατά την οποία το παραβιάζει κατάφωρα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε σαφής αναφορά στο casus belli, στο τουρκο-λιβυκό “μνημόνιο”, “Γαλάζια Πατρίδα” και ούτω καθεξής.

Παράλληλα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε σχετικές οδηγίες προς τις Πρεσβείες της Ελλάδας στα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να προβούν σε σχετική ενημέρωση για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς. Παρόμοια ενημέρωση θα γίνει και προς τις ηγεσίες των ανωτέρω Οργανισμών.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Σύλληψη Γκιουλενιστών πριν περάσουν στην Ελλάδα

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This