Υπουργείο Άμυνας | Συνάντηση Διαλόγου Ασφάλειας και Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
Defence Redefined
Published on 03/06/2023 at 09:53

Την 1η Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον η δεύτερη συνάντηση του Διαλόγου Ασφάλειας και Άμυνας, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Ο διμερής Διάλογος θεσμοθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, στην πρώτη συνάντηση που έγινε στη Λευκωσία.

Κατά τη προχθεσινή συνάντηση στο Πεντάγωνο, οι δυο αντιπροσωπείες προέβησαν σε επισκόπηση της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί το παρελθόν διάστημα και των στόχων που έχουν επιτευχθεί, όπως η υπογραφή της ένταξης της ΚΔ στο State Partnership Programme (SPP), η συμμετοχή αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) στο πρόγραμμα διεθνούς στρατιωτικής εκπαίδευσης (ΙΜΕΤ), η διεξαγωγή  ασκήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών και η διεξαγωγή διαβουλεύσεων για διεθνή, ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα ασφάλειας αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Περαιτέρω, συζητήθηκαν και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα και στόχοι για την αναβάθμιση και εμβάθυνση της συνεργασίας ΚΔ-ΗΠΑ, σε τομείς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας είχε επίσης στις 31 Μαΐου συναντήσεις με αξιωματούχους του State Department, αρμόδιους για πολιτικό-στρατιωτικές υποθέσεις και θέματα νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΦ | Παρουσία Ακροβατικού Σμήνους Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στην ΑΒ Πάφου – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Pin It on Pinterest

Share This