Υπουργείο Άμυνας Εσθονίας | Η Ρωσία θα χρειαστεί δύο χρόνια για να επαναφέρει την ισχύ του στρατού της στο προπολεμικό επίπεδο
Defence Redefined
Published on 19/10/2022 at 14:25

Η Ρωσία πιθανόν θα χρειαστεί δύο ως τέσσερα χρόνια για να επαναφέρει τις ένοπλες δυνάμεις της στο επίπεδο ισχύος όπου βρίσκονταν προτού ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, εκτίμησε χθες Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας, παροτρύνοντας τη Δύση να συνεχίσει την πίεση που ασκεί στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο Χάνο Πέβκουρ προεξόφλησε ότι η σύρραξη θα έχει διάρκεια και κάλεσε τη Δύση να παραμείνει στο πλευρό των Ουκρανών, ώσπου να επιτύχουν τη νίκη για τον ελεύθερο κόσμο.

Καθώς η Ρωσία καταφεύγει σε UAVs-καμικάζι, που φέρεται να προμηθεύτηκε από το Ιράν, ο κ. Πέβκουρ υποστήριξε πως το ρωσικό οπλοστάσιο έχει μειωθεί σε βαθμό, που ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 σαν να πρόκειται για πυροβολικό και ότι ρωσικές οβίδες εκρήγνυνται προτού πλήξουν τους στόχους τους, λόγω της παλαιότητας τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυτικές κυρώσεις έπληξαν ιδίως την παραγωγή αεροσκαφών και τη συντήρηση ελικοπτέρων, στερώντας από τη Μόσχα στοιχεία-κλειδιά.

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ | Νέα συμφωνία με Ουκρανία και αεροπορικές ασκήσεις στη Βαλτική

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του μετά τη συνάντηση, ο κ. Όστιν εξήρε την Εσθονία για την υποστήριξή της στην Ουκρανία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και εξέφρασε επίσης τη συμφωνία του με τον υπουργό Πέβκουρ για την ανάγκη να συνεχιστεί η μεγάλη υποστήριξη στο Κίεβο και στο μέλλον.

Ο κ. Πέβκουρ προειδοποίησε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους πως η Μόσχα διατηρεί τη δυνατότητα να εξαπολύσει επιθέσεις, ακόμη και εναντίον κρατών μελών του NATO, όπως η Εσθονία.

Υποβάθμισε πάντως την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, απειλή που επέσεισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοινώνοντας την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών.

Η Ρωσία ήδη προκαλεί φόβο στην Ουκρανία εξαπολύοντας επιθέσεις με συμβατικά όπλα, εξήγησε ο κ. Πέβκουρ, προσθέτοντας πως δεν θεωρεί πως θα προέκυπτε καμία προστιθέμενη αξία για τη Μόσχα σε περίπτωση πληγμάτων με πυρηνικά όπλα. Απεναντίας, θα έχαναν τους σιωπηρούς υποστηρικτές τους όπως η Κίνα και άλλοι σε τέτοια περίπτωση, έκρινε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Έγκριση στις χώρες της Βαλτικής να μεταφέρουν Αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This