ΥΠΕΞ Σερβίας | “Η Σερβία υποστηρίζει με συνέπεια την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα”
Defence Redefined
Published on 10/09/2022 at 15:04

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε χθες στο Βελιγράδι με τον ομόλογό του της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, με τον οποίο εξέτασαν θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και θέματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών, συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με την πραγματοποίηση τακτικών επαφών σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο, όπως και η συμμετοχή σε τριμερή σχήματα που θα συμπεριλαμβάνουν την Κύπρο και τη Βόρεια Μακεδονία.

Κατά τη συνάντηση δόθηκε έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να παράσχει κάθε βοήθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Νίκολα Σελάκοβιτς επισήμανε ότι είναι σημαντικό να καταβληθούν προσπάθειες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το Διεθνές Δίκαιο.

Όπως αναφέρεται στο σερβικό ανακοινωθέν, ο Νίκολα Σελάκοβιτς διαβεβαίωσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ότι η Σερβία υποστηρίζει με συνέπεια την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Το θέμα του Κοσόβου, επίσης, αποτέλεσε αντικείμενο των συνομιλιών των δύο υπουργών, όπου ο Νίκολα Σελάκοβιτς ενημέρωσε τον κ. Δένδια για τις εξελίξεις, υποστηρίζοντας ότι η Πρίστινα με τη συμπεριφορά της υπονομεύει κάθε προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος. 

Ο κ. Σελάκοβιτς επισήμανε ότι στο ζήτημα του Κοσόβου είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει η Ελλάδα να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Σερβίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Κόσοβο – Σερβία | Άρχισαν οι συνομιλίες Πρίστινας – Βελιγραδίου με τη μεσολάβηση της ΕΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This