ΥΠΑΜ | Επίσκεψη σε εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας στο Ισραήλ και συζήτηση για κοινούς τομείς ενδιαφέροντος
Defence Redefined
Published on 24/03/2022 at 15:11

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέας Λουκά συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία στελεχών του Υπουργείου, μετά από πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή SIBAT  κ. Yair Kulas. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Λουκά είχε συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, κ. Amir Eshel.

Στις επαφές του κ. Λουκά επαναβεβαιώθηκε η σημασία της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου –  Ισραήλ, συζητήθηκαν οι προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο Υπουργείων, τόσο με κοινά προγράμματα εκπαίδευσης όσο και με εξοπλιστικά προγράμματα.

Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης  Διεθνούς Αμυντικής συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, πραγματοποιήθηκαν σε βάθος συζητήσεις σχετικά με τα θέματα συνεργασίας στους τομείς των Εξοπλισμών και της Έρευνας και Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: Το IRON DOME και η “Εξαΰλωση” της τουρκικής ικανότητας προβολής ισχύος

Η κυπριακή αντιπροσωπία επισκέφθηκε επίσης  εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας του Ισραήλ προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς επί των δυνατοτήτων τους και συζήτησε δια ζώσης κοινούς τομείς ενδιαφέροντος και προοπτικές συνεργασίας.

Πριν την αναχώρησή της η Κυπριακή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Μνημείο Yad Vashem, όπου ο Γενικός Διευθυντής κατάθεσε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα του ολοκαυτώματος και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.

Την ίδια ημέρα, η Κυπριακή αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το Ναό της Αναστάσεως, όπου ο κ. Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΜ είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’. Ο Πατριάρχης αφού χαιρέτισε την Κυπριακή αντιπροσωπεία ευλόγησε μέσω αυτής το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας, ευχόμενος να έρθει η δικαίωση στην Κύπρο.

Πηγή: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: Υπογραφή Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ 2022

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This