Τούρκος ΥΠΑΜ | Σχεδιάζουμε να αγοράσουμε 40 Eurofighter
Andreas Pogiatzi
Published on 17/11/2023 at 16:48

«Σχεδιάζουμε να αγοράσουμε 40 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ αναφέροντας ότι παρόλο που η Γερμανία έχει αντιρρήσεις, η Βρετανία και η Ισπανία λένε «θα το λύσουμε».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «δεν είμαι υπέρ της αγοράς των F-35. Υπάρχει μια συζήτηση στην Αμερική για το αν πρέπει να στραφούμε σε άλλο αεροσκάφος». «Θέλουμε να αγοράσουμε το Eurofighter, ένα πολύ αποτελεσματικό αεροσκάφος, αλλά η Γερμανία έχει αντιρρήσεις. Η Βρετανία και η Ισπανία λένε ‘θα το λύσουμε εμείς’. Σχεδιάζουμε να αγοράσουμε 40 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

Όσον αφορά το σύστημα αεράμυνας S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία, ο Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι «δεν μπορεί να έχουμε πάρει το S-400 και να το καταχωνιάζουμε στη γωνία ενός εργοστασίου. Μόλις το χρειαστούμε, πατάμε το κουμπί».

Αναφερόμενος στην κατάσταση για το μαχητικό αεροσκάφος Kaan που αναπτύσσει η Τουρκία, ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι «ελπίζουμε ότι θα κάνει την πρώτη του πτήση στο τέλος του έτους».

Για τα τανκ Αλτάι, ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι οι εργασίες συνεχίζονται. «Θα έχουμε συνολικά 250 τανκ Αλτάι», είπε. 

Σχετικά με τα σύνορα, ο Υπουργός Γκιουλέρ ανέφερε ότι «τα σύνορά μας είναι πιο αξιόπιστα από ποτέ. Έχουμε 60 χιλιάδες προσωπικό που εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο στα σύνορά μας».

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Σμήνος USV “kamikaze” Albatros υπό την καθοδήγηση UAV TB2 Bayraktar – VIDEO

Πηγή: ΚΥΠΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This