ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τουρκία | Τρεις στρατιώτες της νεκροί σε έκρηξη βόμβας στα σύνορα με τη Συρία
Defence Redefined
Published on 09/01/2022 at 10:00

Τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία όταν εξερράγη βόμβα στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι τρεις στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ακτσάκαλε, στην επαρχία Σανλιούρφα, εξαιτίας της έκρηξης αυτοσχέδιας βόμβας “τοποθετημένης εκεί από τρομοκράτες”. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων βρίσκεται η συριακή πόλη Ταλ Αμπιάντ, που κατέχει ο τουρκικός στρατός και Σύροι βοηθητικοί του από τον Οκτώβριο του 2019, όταν η Άγκυρα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κουρδικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Το Υπουργείο δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην συγκεκριμένη οργάνωση.

Η Άγκυρα έχει εξαπολύσει σειρά επιχειρήσεων στην Τουρκία, στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον Κούρδων ανταρτών που είτε ανήκουν στο είτε συνδέονται με το ένοπλο κίνημα Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την τουρκική Κυβέρνηση, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, διεξάγει ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984. Στη βόρεια Συρία, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον των YPG το 2016, το 2018 και το 2019.

Για την Άγκυρα, η οργάνωση YPG αποτελεί τον “τρομοκρατικό” βραχίονα του PKK στη Συρία, μολονότι διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στις αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη συριακή επικράτεια.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας σκότωσαν τουλάχιστον 12 μέλη της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) μετά τον θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτικών σε έκρηξη βόμβας, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

“Μετά την επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό”, στην οποία “έγιναν μάρτυρες τρεις ηρωικοί σύντροφοί μας”, κατά τη διατύπωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, στην πόλη Ακτσάκαλε, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, επλήγησαν “θέσεις των PKK/YPG ” και “εξουδετερώθηκαν 12 τρομοκράτες, με βάση τα αρχικά ευρήματα”, όπως ανέφερε μέσω Twitter. Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Ανακοίνωσε σύλληψη μέλους του PKK που ήθελε να περάσει στην Ελλάδα

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This