ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τουρκία | Προαγωγές στον Τουρκικό Στρατό – Νέος Αρχηγός Χερσαίων Δυνάμεων
superadmin
Published on 05/08/2021 at 09:55

Σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας χθες 04 Αυγούστου 2021, νέος διοικητής της Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας διορίστηκε ο Στρατηγός Μουσά Αβσεβέρ.

Ο Στρατηγός Μουσά Αρβελέρ (Musa Avsever) ήταν ο μέχρι πρότινος διοικητής της 1ης Στρατιάς και αντικατέστησε τον Στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ (Ümit Dündar) ο οποίος αποστρατεύτηκε λόγω ηλικίας.

Η θητεία του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Πτέραρχου Χασάν Κιουτσούκακγιουζ, (Hasan Küçükakyüz) και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, Ναυάρχου Αντνάν Οζμπάλ (Adnan Özbal), παρατάθηκε για ένα χρόνο.

Πέραν τούτων το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στην προαγωγή 17 Στρατηγών και 56 Συνταγματαρχών από όλους τους κλάδους σε ανώτερους βαθμούς.

Ο αριθμός των Στρατηγών και των Ναυάρχων σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Ιμπραχίμ Καλίν (İbrahim Kalın), θα αυξηθεί σε 266 από τους 240 που είναι σήμερα, από τις 30 Αυγούστου 2021. 

Διαβάστε περισσότερα: Η Τουρκία 5 χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε άρθρο του με τίτλο “Ένοπλες Δυνάμεις και κλιματική κρίση”, παρουσιάζει τις επιχειρησιακές συνέπειες του περιβαλλοντικού προβλήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και…

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

Pin It on Pinterest

Share This