Τουρκία | Επίσκεψη Βρετανού ΥΠΑΜ με το Eurofighter ξανά στο προσκήνιο
Defence Redefined
Published on 28/10/2022 at 11:30

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην έκθεση αμυντικών συστημάτων SAHA, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας ανέφερε ότι η χώρα του θα μπορούσε να προμηθεύσει μαχητικά Eurofighter, αν και αυτό εξαρτάται από την Τουρκία και την Τουρκική Αεροπορία. 

Παράλληλα, χαρακτήρισε το Eurofighter εξαιρετικό αεροσκάφος και σημείωσε ότι τουρκικά όπλα θα μπορούσαν να πιστοποιηθούν σε αυτό.

Ακόμα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε στην Τουρκία για επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του μια ποικιλία θεμάτων, λέει η σχετική ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας. 

Η επίσκεψη του Ουάλας έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από αντίστοιχη του Ακάρ στη Βρετανία και “χτίζει” στα αρκετά χρόνια αυξημένης συνεργασίας μεταξύ Λονδίνου και Άγκυρας σε αμυντικά ζητήματα.

Η Τουρκία φέρεται να εξετάζει το Eurofighter ως εναλλακτική του F-16, αν η προμήθεια του τελευταίου δεν καταστεί εφικτή, λόγω αντιδράσεων στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Έμεινε εκτός αμερικανικής Γερουσίας η τροπολογία Μενέντεζ για τα F-16 – Νέα δήλωση-βόμβα του Μενέντεζ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This