ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΑΜΣ ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ 2/2021 | Αεροπορική άσκηση Κύπρου και Ισραήλ στο FIR Λευκωσίας – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 25/11/2021 at 11:00

Ολοκληρώθηκε η αεροπορική άσκηση ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ 2/2021 που διεξήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ εντός του FIR Λευκωσίας. Η άσκηση εντάσσεται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Η διεύθυνση και ο συντονισμός της άσκησης έγινε από την Διοίκηση Αεροπορίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (ΙΠΑ). Το ΓΕΕΦ δημoσiοποίησε φωτογραφικό υλικό από την διεξαγωγή της άσκησης.

Η άσκηση διεξάχθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της ΚΔ, όπου και ενεργοποιήθηκε το σύνολο της αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς. Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στις τακτικές και στις διαδικασίες ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων, η επαύξηση της μαχητικής τους ικανότητας και του επιπέδου τυποποίησης κατά τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων καθώς και η απόκτηση εμπειρίας από τη συνεργασία με την ΙΠΑ.

Το σενάριο περιλάμβανε πτήσεις των Ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών καθώς και προσβολές συγκεκριμένων στόχων από χαμηλό και μεγάλο ύψος, οι οποίοι προστατεύονταν από δυνάμεις Αεράμυνας της ΕΦ, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης.

Η συμμετοχή του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς στη συγκεκριμένη άσκηση, πέραν της πρόσθετης εμπειρίας που παρέχει, συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του συστήματος αεράμυνας της ΕΦ, με πλήρη στελέχωση των οπλικών συστημάτων και σε περιβάλλον που προσομοιάζει το σύγχρονο θέατρο επιχειρήσεων. Επιπλέον, η πραγματοποίηση παρόμοιας φύσης ασκήσεων, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Blue Flag 2021| Ο Διοικητής Αεροπορίας στην Ημέρα Διακεκριμένων Προσώπων της Άσκησης

 

          

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This