ΤΑΜΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2022 | Βολές πυροβολικού με βάση ρεαλιστικά σενάρια – Εντυπωσιακές εικόνες
Defence Redefined
Published on 13/02/2022 at 14:13

Εντυπωσιακές εικόνες δημοσιοποίησε το ΓΕΕΦ από βολές πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς στα πλαίσια της “ΤΑΜΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2022”.

Από 07 έως 10 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κιτίου η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2022», κατά τη διάρκεια της οποίας Μονάδες Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), στη βάση ρεαλιστικού σεναρίου παρείχαν υποστήριξη με όλα τα οπλικά τους συστήματα.  

Πραγματοποιήθηκαν βολές από πυροβόλα  NORΑ-Β52ΚΕ 155 χιλ, πυροβόλα  ZUZANA 155 χιλ, TRG-1 και Μ56Α1 105 χιλ.

Σκοπός της άσκησης, ήταν ο συντονισμός των πυρών υποστηρίξεως πυροβολικού, η εκπαίδευση του προσωπικού στην παρατήρηση και τη διαβίβαση αποστολών βολής, η εκτέλεση αποτελεσματικών πυρών και η συνεργασία με άλλα όπλα και κλάδους της ΕΦ. Ειδικότερα, το προσωπικό εκπαιδεύτηκε στην τυποποίηση και αυτοματοποίηση των ενεργειών, στον έλεγχο των ασύρματων δικτύων βολής και την εκτέλεση βολών με όλα τα διατιθέμενα πυροβόλα.

Φάση της ΤΑΜΣ, παρακολούθησε ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, οι οποίοι συνεχάρηκαν το προσωπικό διαπιστώνοντας τα επιτυχή αποτελέσματα των βολών και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Μονάδων Πυροβολικού.

 

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Βολές Πυροβολικού με ειδικό ενδιαφέρον – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΕΕΘΑ  | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα

ΓΕΕΘΑ | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καλωσόρισε την Αντιπροσωπεία, τονίζοντας την σπουδαιότητα της διαρκούς και δυναμικής ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

Στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας EUROSATORY 2022 στο Παρίσι, η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED είχε την ευκαιρία να δει μεταξύ πολυάριθμων εκθεμάτων άρμα Leopard 1 το οποίο ήταν αναβαθμισμένο με τον πύργο COCKERILL 3105…

Pin It on Pinterest

Share This