ΤΑΜΣ “Αγαπήνωρ 2022” | Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την μεγαλύτερη άσκηση Κύπρου – Ισραήλ
Defence Redefined
Published on 27/05/2022 at 10:48

*Χρίστος Λοΐζου

Σύμφωνα με πληροφορίες της DEFENCE ReDEFiNED σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την Διακλαδική Άσκηση “Αγαπήνωρ 2022”, τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση Κύπρου – Ισραήλ που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα. 

Στην άσκηση η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδος και να διαρκέσει μέχρι της αρχές Ιουνίου, εμπλέκονται διάφορες μονάδες της Εθνικής Φρουράς ενώ αναμένεται αρκετά μεγάλη συμμετοχή σε επίπεδο προσωπικού και μέσων από πλευράς Ισραήλ. Η άσκηση η οποία θα διεξαγόταν και πέρσυ αλλά είχε αναβληθεί λόγω και των γεγονότων με τους βομβαρδισμούς σε λωρίδα της Γάζας, αναμένεται να συσφίξει περαιτέρω τις αμυντικές σχέσεις μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ. 

Διαβάστε επίσης: Ισραηλινή άσκηση στην Πάφο με την συμμετοχή αεροπορίας, ναυτικού και χιλιάδων στρατιωτών

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2022, κατά την διάρκεια επίσκεψης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστρατήγου Δημόκριτου Ζερβάκη στο Ισραήλ, υπεγράφη το πρόγραμμα διμερούς αμυντικής συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ για το 2022, ενώ νωρίτερα τον Φεβρουάριο υπεγράφη στην Αθήνα το πρόγραμμα τριμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ για το 2022. Η διενέργεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το Ισραήλ εντάσσεται στις βελτιωμένες αμυντικές σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εκτός από τις κοινές ασκήσεις και συνεργασία σε άλλους τομείς όπως αυτούς των εξοπλισμών και της τομέα έρευνας και διάσωσης.

*Φωτογραφία αρχείου από την άσκηση «Nικοκλής-Δαυίδ 2018»

Διαβάστε επίσης: Υπογραφή Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ 2022

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εναέρια μέσα στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορακιά Κρανιδίου

Εναέρια μέσα στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορακιά Κρανιδίου

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου στην Αργολίδα…

Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Γρηγορίου Ραχωβίτσα

Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Γρηγορίου Ραχωβίτσα

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ, Γρηγορίου Ραχωβίτσα, ο οποίος αγνοείται από το 1974 καθώς συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή…

Pin It on Pinterest

Share This