ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων “ΠΑΝΟΠΤΗΣ – 2/2-21”
Defence Redefined
Published on 23/10/2021 at 16:30

Από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, της Ελλάδας η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Κυβερνοάμυνας, με την επωνυμία ΤΑΑΣ “ΠΑΝΟΠΤΗΣ – 2/2021”, μέρος της οποίας παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής της ΕΦ, Αντιστράτηγος Μιχάλης Χατζηδημητρίου.

Στην άσκηση συμμετείχε και η Εθνική Φρουρά με προσωπικό από τη Διεύθυνση Επικοινωνιών και Κυβερνοάμυνας, το Υπουργείο Άμυνας, ενώ μετά από πρόσκληση της ΕΦ συμμετείχαν και εκπρόσωποι από άλλους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς καθώς και από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Κατά την άσκηση, εξετάσθηκε η πρόληψη και αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων και η εκπόνηση τεχνικών εγχειριδίων. Ειδικότερα, εξετάστηκαν επεισόδια για εντοπισμό και αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών κυβερνοασφάλειας, καλύπτοντας τόσο μεμονωμένα συμβάντα όσο και περιστατικά ευρύτερης έκτασης που απαιτούσαν συντονισμένη ανταπόκριση σε πολλαπλά επίπεδα.

Η συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς και των λοιπών κρατικών φορέων στην άσκηση, πέραν της πρόσθετης εμπειρίας που παρέχει στο προσωπικό, συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των συνολικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο τομέα της Κυβερνοάμυνας.

Διαβάστε επίσης: Εκπαίδευση λειτουργών σε θέματα κυβερνοασφάλειας – “Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας των αμυντικών μας συστημάτων”

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This