Τάσος Ισαάκ | 27 χρόνια το έγκλημα της Τουρκίας παραμένει ατιμώρητο
Defence Redefined
Published on 11/08/2023 at 19:47

Συμπληρώνονται σήμερα 27 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ. Η δολοφονία για την οποία ευθύνεται το επίσημο τουρκικό κράτος και παρακράτος παραμένει μέχρι σήμερα ατιμώρητη και οι δολοφόνοι παραμένουν ελεύθεροι.

Η άφιξη της πορείας των μοτοσυκλετιστών από το Βερολίνο στην Κύπρο είχε σκοπό να περάσει το μήνυμα ότι η Τουρκική κατοχή κρατά ακόμα την Κύπρο διαιρεμένη και σκλαβωμένη. Ο τότε ηγέτης του ψευδοκράτους Ραούφ Ντενκτάς διαμηνύει πως αν η πορεία παραβεί τις γραμμές που έθεσε ο Τουρκικός στρατός τότε θα ανοίξει πυρ κατά άοπλων διαδηλωτών. 

Ο Ραούφ Ντενκτάς ως ηγέτης της αποσχιστικής οντότητας του ψευδοκράτους, σε συνεννόηση με την Τουρκική κυβέρνηση, είναι αποφασισμένος να ανοίξει ένα νέο κύκλο αίματος στην Κύπρο ώστε να μην περάσει το αντικατοχικό μήνυμα των μοτοσυκλετιστών και των διαδηλωτών. Ξεκαθαρίζει πως αν η πορεία παραβεί τις γραμμές του Τουρκικού κατοχικού στρατού, τότε θα ανοίξει πυρ κατά άοπλων διαδηλωτών. 

Οι διαδηλωτές, θέλοντας να περάσουν το αντικατοχικό μήνυμα και να κρατήσουν ανοιχτή τη φλόγα του αγώνα για απελευθέρωση, προχωρούν στην πράσινη γραμμή. Τότε, ο Τάσος Ισαάκ, στην προσπάθεια του να επγκλωβίσει άλλον Κύπριο διαδηλωτή από την μανία των τούρκων παρακρατικών, πέφτει και ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου.

Το έγκλημα είχε την πλήρη συνέργεια του Τουρκικού κράτους και παρακράτους. Είχαν ήδη φτάσει οργανωμένα ομάδες γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα ενώ στα ντοκουμέντα φαίνονται ξεκάθαρα μέλη των λεγόμενων «δυνάμεων ασφαλείας» του ψευδοκράτους να χτυπούν μέχρι θανάτου τον Τάσο Ισαάκ. Μεταξύ τους ο Ερχάν Αρικλί, πρώην σύμβουλος της κατοχικής αρχής για το Κυπριακό και εκλελεγμένος «βουλευτής» στην παράνομη βουλή των κατεχομένων. 

Πέραν τούτων, πρόσφατα είχαμε ακόμα μία παραδοχή του τότε διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού κατοχικού στρατού, Χασάν Κουντακτσί, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως αυτός έδωσε την εντολή για την επίθεση στους διαδηλωτές στις 11 Αυγούστου αλλά και για την δολοφονία του Σολωμού Σολωμού στις 14 Αυγούστου.

Ο Τάσος Ισαάκ μας έδειξε τον δρόμο της τιμής, του καθήκοντος και της Ελευθερίας. Χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να επιδιώξει την τιμωρία των ενόχων και να μην ξεγράψει το έγκλημα αθωώνοντας την Τουρκία.

*Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την αντικατοχική εκδήλωση που διοργάνωσε φέτος η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Διαβάστε επίσης: 24 Ιουνίου 2008 | Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού 12 χρόνια μετά

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This