Σ. Αραβία | Επίσκεψη Μπάιντεν – Έθεσε θέμα για δολοφονία Κασόγκι
Defence Redefined
Published on 19/07/2022 at 09:13

Με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν συναντήθηκε ο πρόεδρος Μπάιντεν που βρέθηκε στο Ριάντ για επίσημη επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα.

Ένας από τους στόχους αυτής της επίσκεψης ήταν και η χαλάρωση των σχέσεων με τον άλλοτε πολύ στενό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, εν μέσω της κλιμακούμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία, η οποία ανεβάζει τον πληθωρισμό με ανησυχητικό ρυθμό.

Ο διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας είναι γνωστός ως διώκτης της αντιπολίτευσης και έχει κατηγορηθεί ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο πρόεδρος Μπαίτεν σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε ότι ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν του ανέφερε ότι δεν ήταν προσωπικά υπεύθυνος για την δολοφονία Κασόγκι και ότι ανέλαβε μέτρα εναντίον εκείνων που ήταν υπεύθυνοι. 

Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο Μπάιντεν έκανε ένα βήμα προς την περιφερειακή ειρήνη ολοκληρώνοντας τη μεταφορά των νησιών που συνορεύουν με την Αίγυπτο στο Ριάντ.

«Διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών στρατευμάτων, θα εγκαταλείψουν το νησί Τιράν στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου βρίσκονται για περισσότερα από 40 χρόνια, από τις συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ», προσέθεσε ο Τζο Μπάιντεν. 

Αυτή η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή έφερε το Ισραήλ πιο κοντά στη Σαουδική Αραβία, μια ακόμη χώρα στον κατάλογο των αραβικών χωρών που ξεκινούν να θερμαίνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου, υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι ανοίγει τον εναέριο χώρο της στις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες.

Διαβάστε επίσης:  ΗΠΑ – Ισραήλ | Μπάιντεν και Λαπίντ δεσμεύθηκαν ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This