ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σύλληψη 28χρονου για παραλαβή παράτυπων μεταναστών από τη νεκρή ζώνη
Defence Redefined
Published on 20/11/2021 at 16:16

Στη σύλληψη 28χρονου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας. Η σύλληψη του 28χρονου, έγινε μετά τον εντοπισμό, στο αυτοκίνητό του τριών προσώπων που φέρονται να εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, χθες, μετά από αξιολόγηση σχετικών πληροφοριών, μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που κινείτο σε δρόμο της επαρχίας Λάρνακας. Το όχημα οδηγείτο από τον 28χρονο, ενώ σε αυτό επέβαιναν επίσης τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 15, 16 και 20 ετών, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε είχαν εισέλθει παράνομα στην Κύπρο.

Ο 28χρονος φέρεται να ανέφερε ότι παρέλαβε τα πιο πάνω πρόσωπα, από σημείο της νεκρής ζώνης. Από πλευράς τους οι τρεις αλλοδαποί, φέρονται να ανέφεραν στους αστυνομικούς, ότι ενόσω βρίσκονταν στη χώρα τους, πλήρωσαν το χρηματικό ποσό των €2,000, σε ομοεθνή τους, με σκοπό να διευθετήσει τη μεταφορά τους στην Κύπρο.

Εναντίον του 28χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Όσον αφορά στους τρεις αλλοδαπούς, αφού ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, διευθετήθηκε η μεταφορά τους σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Διερεύνηση οκτώ υποθέσεων

Συμπεριλαμβανομένης της πιο πάνω υπόθεσης, η Αστυνομία από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, προχώρησε στη διερεύνηση οκτώ υποθέσεων διακίνησης μεταναστών. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν συνολικά εννέα πρόσωπα. Τέσσερις από τις πιο πάνω υποθέσεις καταχωρήθηκαν ήδη στο Δικαστήριο, ενώ για τις υπόλοιπες συνεχίζονται οι αστυνομικές εξετάσεις.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Αίτημα στην ΕΕ για αναστολή χορήγησης ασύλου σε παράνομους μετανάστες

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This