Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη | 43 οι νεκροί, οι περισσότεροι ηλικίας 20 – 30 ετών – VIDEO με τη στιγμή της σύγκρουσης
Defence Redefined
Published on 02/03/2023 at 09:15

Τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής δεν εγκατέλειψαν τη μάχη για ανεύρεση αγνοουμένων στα συντρίμμια των δύο τρένων μετά τη μοιραία σύγκρουση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασώστες συνέχισαν τις επιχειρήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έχοντας τη βοήθεια από προβολείς που άναψαν στο σημείο της τραγωδίας.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ φορώντας ειδικά κράνη με φακούς προσπάθησαν να φτάσουν όσο πιο βαθιά μπορούν στα συντρίμμια με την ελπίδα να βρουν επιβάτες που μπορεί να έχουν τραυματιστεί και να είναι ζωντανοί.

Αρχικά, οι έρευνες σταμάτησαν προσωρινά, όταν το σκοτάδι εμπόδιζε τα σωστικά συνεργεία να δουλέψουν στα Τέμπη. Και ενώ κρίθηκε επιβεβλημένη η διακοπή των επιχειρήσεων, η απόφαση άλλαξε και σταμάτησαν μόνο τα γερανοφόρα που μέχρι πριν από λίγες ώρες απομάκρυναν τις άμορφες μάζες των σιδερικών από το σημείο της σύγκρουσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τόπο του δυστυχήματος, υπάρχουν ακόμη σημεία της αμαξοστοιχίας που θα πρέπει να ερευνηθούν, καθώς υπάρχουν βαγόνια τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου και όπου ίσως να βρεθούν ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι. Οι χειριστές των δυο γερανοφόρων που εργάζονταν επί 18 συνεχόμενες ώρες σταμάτησαν για ξεκούραση, ενώ παράλληλα επιχειρούσε το γερανοφόρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία | Άσκηση διάσωσης και κατάσβεσης στρατιωτικού ελικοπτέρου

Στους 43 οι νεκροί, οι περισσότεροι ηλικίας 20-30 ετών

Στους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεοντάρη.

Όπως τόνισε, έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση σε 43 σορούς, που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, 53 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και βρίσκονται για αναζήτηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου δίνουν δείγμα DNA. Μια διαδικασία πολύ σκληρή και επώδυνη, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια καθώς θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την πλήρη ταυτοποίηση. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα, και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται 4 ιατροδικαστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρών είναι και ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Παράλληλα την δική τους μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και δέχονται την φροντίδα και φαίνεται να πάνε καλά.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη – Η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία

Hellenic Train για Τέμπη

Για πλήρη υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων και όλων των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Train Dario Lo Bosco.

Σε δήλωσή του, αναφέρει πως η διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη και πως η εταιρία συνεχίζει να εργάζεται δίπλα στις αρχές και στους διασώστες στο σημείο του δυστυχήματος και σε όλα τα νοσοκομεία που φροντίζουν τους τραυματίες.

Παράλληλα, ένταση επικράτησε έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην οδό Πετμεζά, όπου συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μετά την τραγωδία.

Να τονιστεί πως στις 18 Ιανουαρίου του 2017 υπεγράφη, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε στην FSI, έναντι του ποσού των 45 εκατ. ευρώ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2017 ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην FSI και εντάχθηκε στον ιταλικό όμιλο. 

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη | Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες – Σε ετοιμότητα ο Στρατός VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This