Συρία | Δεκάδες νεκροί από επίθεση drone σε τελετή αποφοίτησης στρατιωτικής ακαδημίας
Defence Redefined
Published on 06/10/2023 at 08:00

Ο υπουργός Υγείας της Συρίας ανέβασε τον απολογισμό των θυμάτων από την επίθεση με drone την Πέμπτη που έπληξε μια κατάμεστη τελετή αποφοίτησης στρατιωτικών στην κεντρική πόλη της Χομς σε 80 νεκρούς και 240 τραυματίες. 

Ήταν μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις κατά του συριακού στρατού τα τελευταία χρόνια, με τη σύγκρουση στη χώρα να διανύει το δέκατο τρίτο έτος.

Ο υπουργός Υγείας Hassan al-Ghabash είπε ότι μεταξύ των νεκρών είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, και στρατιωτικό προσωπικό. Υπήρχαν ανησυχίες ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς πολλοί από τους τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Τρομοκρατικές οργανώσεις στόχευσαν μια τελετή προαγωγής αξιωματικών στη στρατιωτική ακαδημία της Χομς, χρησιμοποιώντας drones φορτωμένα με εκρηκτικά, αμέσως μετά τη λήξη της τελετής, ανέφερε νωρίτερα ο συριακός στρατός. Έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς, ανάμεσά τους στρατιωτικοί και πολίτες και δεκάδες τραυματισμούς μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και μέλη των οικογενειών τους.

Ο στρατός διεμήνυσε ότι θα απαντήσει αποφασιστικά σε αυτή τη δειλή, πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Τζιχαντιστικές οργανώσεις που ελέγχουν μέρος της συριακής επικράτειας χρησιμοποιούν ορισμένες φορές οπλισμένα drones.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Τρομοκρατική επίθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This