Συνεκπαίδευση αεροναυτικών δυνάμεων Ελλάδας και Γαλλίας – VIDEO και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 29/04/2022 at 11:42

Σε συνεκπαίδευση των αεροναυτικών δυνάμεων Ελλάδας και Γαλλίας συμμετείχαν η Φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ, Γαλλική Φρεγάτα AUVERGNE, 2 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 2 F-4.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ με την Γαλλική Φρεγάτα AUVERGNE, στην θαλάσσια περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της νήσου Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise-ADEX) με την συμμετοχή 2 F-16 και 2 F-4.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, διαλειτουργικότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε Διμερές και Συμμαχικό πλαίσιο και εντάσσεται στο πλαίσιο των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Η γαλλική φρεγάτα Auvergne στη Λάρνακα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This