Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων | Ορκωμοσία πρωτοετών σπουδαστών της ΣΣΑΣ
Defence Redefined
Published on 25/11/2022 at 18:49

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή Ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στην οποία παρέστη ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Στην τελετή, η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ ΦΩΚΑ», χοροστατούντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαρζαβατσάκη ως εκπροσώπου του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, ο Αρχιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλεξίου Ράπανου και ο Αστυνομικός Διευθυντής (ΥΓ) Αριστομένης Αγγέλου ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας της Βορείου Ελλάδος Αντιστρατήγου Γεώργιου Δούβαλη, ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) Υποστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, ο Επιτελάρχης του NRDC-GR Υποστράτηγος Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μπιρμπίλης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Νομικού Σώματος του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Δημήτριος Οικονομίδης, ο Διευθυντής του 424 ΓΣΝΕ Ταξίαρχος Γεώργιος Γκούβας, οΚοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και οι οικείοι των ορκισθέντων πρωτοετών σπουδαστών.

Ορκίστηκαν συνολικά 135 πρωτοετείς σπουδαστές του Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Κτηνιατρικού, Φαρμακευτικού, Οικονομικού, Ψυχολογικού και Νομικού τμήματος, εκ των οποίων 3 από την Αλβανία.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Ορκωμοσία νέων Αξιωματικών της ΣΣΑΣ – Και μία Κύπρια ανάμεσα στους απόφοιτους

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This