αίθριος καιρός 27° C 27° C | 27° C
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού COVID-19 και τα drones της Αστυνομίας
Defence Redefined
Published on 19/04/2020 at 18:47
Στον αγώνα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 ρίχθηκαν τις τελευταίες μέρες και τα drones της Αστυνομίας, συνδράμοντας έτσι την προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων για επιτήρηση της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων. 

Τα μη επανδρωμένα πτητικά μέσα της Αστυνομίας χρησιμοποιούνται στην εναέρια επιτήρηση συγκεκριμένων σημείων, εντός και εκτός αστικών περιοχών, όπου μπορεί να παρατηρηθεί συγκέντρωση αριθμού προσώπων, διαδραματίζοντας έτσι σημαντικό ρόλο στο συντονισμό των επίγειων περιπόλων της Αστυνομίας. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η καλύτερη και σε μεγαλύτερη έκταση επιτήρηση συγκεκριμένων σημείων, αλλά και η αμεσότερη αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων, από τις επίγειες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Πέραν του ρόλου τους, στις προσπάθειες αναχαίτησης του κορωνοϊού, τα αστυνομικά drones χρησιμοποιήθηκαν, τις τελευταίες μέρες και για πάταξη του φαινομένου ανάμματος λαμπρατζιών. Με τον τρόπο αυτό, ιδιαίτερα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, εντοπίστηκαν έγκαιρα εστίες φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές και κατασβέστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Η χρήση Mη Eπανδρωμένων Aεροσκαφών (MEA) από την Αστυνομία Κύπρου, επιβεβαιώνει την αισθητή αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής της Αστυνομίας, με στόχο την ακόμα καλύτερη αστυνόμευση. 

Τα drones που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στη διάθεση της Αστυνομίας, έχουν ήδη καταγράψει αρκετές ώρες πτήσης. Αποτελούν πλέον ένα χρήσιμο εργαλείο σε διάφορες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, όπως επιχειρήσεις αστυνόμευσης αθλητικών και άλλων σημαντικών γεγονότων, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και επιχειρήσεις εντοπισμού ελλειπόντων προσώπων. Παράλληλα αξιοποιούνται και για την επιτήρηση του οδικού δικτύου, για παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση της τροχαίας κίνησης σε κύριες οδικές αρτηρίες και διασταυρώσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των καμερών που διαθέτουν τα drones της Αστυνομίας, γίνεται πάντοτε μετά από διαβούλευση με το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ για την πτήση τους, λαμβάνεται πάντα σχετική άδεια από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγή: Cyprus Police News

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού COVID-19 και τα drones της Αστυνομίας
Defence Redefined
Published on 19/04/2020 at 18:47

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, σε μήνυμα του, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της θητείας του, αλλά και της υπηρεσίας του στις ένοπλες δυνάμεις.

Στο μήνυμα του, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, απευθύνθηκε σε εφέδρους, εθνοφύλακες, πολιτικό προσωπικό και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, στα 43 χρόνια Υπηρεσίας του σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Αυτούσιο το μήνυμα του Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη:

«Συμπληρώνω σε λίγες ημέρες κάτι παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες ενεργού υπηρεσίας  στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος και της Κύπρου και πριν βγάλω τη στολή μου για τελευταία φορά, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ προς εσάς.  

Προς εσάς, που κατά καιρούς και σε διάφορους τόπους, με δεχτήκατε δίπλα σας ως συνεργάτη, προϊστάμενο ή υφιστάμενό σας και είχα το προνόμιο να επηρεάζω ή να ρυθμίζω την προσωπική  και την επαγγελματική σας ζωή με τις αποφάσεις ή τις διαταγές μου καθώς και να σας εκπροσωπώ εντός και εκτός της χώρας. 

 Ήταν μεγάλη πραγματικά η τιμή και τώρα που το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει  θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό που είστε και γι’ αυτό που κάνετε.  

Εσείς της ενεργού δύναμης, της εφεδρείας, της εθνοφυλακής  και του πολιτικού προσωπικού μας αντιπροσωπεύετε ένα μικρό ποσοστό του λαού μας, αλλά ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα  να υπηρετήσετε την πατρίδα και το ελληνικό έθνος σε μια περίοδο κατά την οποία εξελίσσεται ένας ιδιόμορφος πόλεμος.  

Εσείς απαντήσατε  στην πρόκληση της αριστείας, επιλέξατε έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής και θυσιάσατε ένα μέρος του εαυτού σας για το κοινό καλό.  

Εσείς επιλέξατε  να κάνετε τη διαφορά με την παρουσία σας  σε κάθε γωνία της επικράτειας, στην ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα. 

Εσείς ανήκετε σ’ εκείνους που δε συζητούν απλά!!!!, αλλά δέχονται τις προκλήσεις, συμμετέχουν στη «ζωή» και τη μετεξέλιξη του οργανισμού μας, εκλαμβάνουν τις κρίσεις ως ευκαιρίες, και αντιμετωπίζουν τις απειλές, (συμβατικές, ασύμμετρες ή υβριδικές), με αποφασιστικότητα. 

Όπως και οι προκάτοχοί σας, είστε απλοί άνδρες και γυναίκες που κατάγονται από όλες τις γωνιές του ελληνισμού και προέρχονται απ’ όλες τις τάξεις του πληθυσμού. Είστε εσείς που επιδεικνύετε εξαιρετικό θάρρος, δέσμευση στο σκοπό και αφοσίωση στο καθήκον. 

Με τη δική σας συνδρομή:  

 

  • Mπορούμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα, να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και να εξασφαλίσουμε την ευημερία του λαού μας. 
  • Kερδίσαμε την εμπιστοσύνη των φίλων και συμμάχων  
  • Bλέπει ο κόσμος την Κύπρο και την Ελλάδα με «άλλο μάτι» και αναγνωρίζουν το ρόλο μας στο διεθνές περιβάλλον 
  • Δημιουργούμε τη Δύναμη Αποτροπής και εκπέμπουμε το ισχυρό μήνυμα προς κάθε επιβουλευόμενο την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία

Εσείς είστε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και ο πολύτιμος πολλαπλασιαστής ισχύος

Εσείς αποτελείτε τη στρατιωτική μας οικογένεια, το θεσμό της οποίας σας καλώ να πλαισιώσετε και να ενισχύσετε την  παρουσία της στην κοινωνία. 

Εγώ, η σύζυγος μου Σόνια και τα παιδιά μας Ηλιάνα και Θάνος γνωρίζουμε πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες, τις  προκλήσεις και τις θυσίες της οικογένειας κάθε στρατιωτικού.   

Γνωρίζουμε επίσης  ότι η ισχύς των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι το προσωπικό μας και το προσωπικό μας είναι η στρατιωτική μας οικογένεια.  

Εμείς, ως οικογένεια, σας ευχαριστούμε γιατί ανοίξατε την καρδιά σας και μας καλωσορίσατε στα σπίτια σας.  

  • Ένα ταξίδι φτάνει στον προορισμό του. Ένα ταξίδι 43 χρόνων, μέσα από στενούς, χωμάτινους και ασφαλτοστρωμένους δρόμους, δάση και κοιλάδες, πεδιάδες και κακοτράχαλα εδάφη, απομακρυσμένα μικρά ή εγκαταλελειμμένα χωριά, πόλεις και μεγαλουπόλεις. Στη διαδρομή συνάντησα πολλούς απλούς και σημαντικούς ανθρώπους, έζησα πίκρες και χαρές, μικρές και μεγάλες στιγμές και απέκτησα εμπειρίες. 

Επιτρέψτε μου όμως να κλείσω  λέγοντας ότι, καθώς αποχωρώ από την ενεργό υπηρεσία, αναχωρώ για τη νέα μου ζωή με απίστευτη υπερηφάνεια και απέραντη ευγνωμοσύνη, όχι μόνο επειδή έγινα στρατηγός και αρχηγός, αλλά απλά, επειδή είχα την τύχη και την τιμή να «περπατήσω» μαζί σας και να διοικήσω στρατιώτες.  

Σας ευχαριστώ όλους και όλες και σας βεβαιώνω ότι θα παραμείνω και στη νέα μου ζωή ένας από σας. 

Αντγος Ηλίας Λεοντάρης 

Αρχηγός »

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This