Σουηδία | “Δεν καταφέραμε να εντάξουμε τους μετανάστες”, παραδέχεται η Πρωθυπουργός
Defence Redefined
Published on 30/04/2022 at 15:00

Η Σουηδία δεν κατάφερε να εντάξει στην κοινωνία τους τους μεγάλους αριθμούς μεταναστών που εισέρρευσαν στη χώρα τις δύο τελευταίες  δεκαετίες, παραδέχτηκε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, η οποία είπε ακόμη ότι η αδυναμία αυτή οδήγησε στη δημιουργία παράλληλων κοινωνιών και την αύξηση της βίας των συμμοριών.

Τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν μέσα στον Απρίλιο σόκαραν τους Σουηδούς. Αφορμή για το ξέσπασμα βίας ήταν η κίνηση ενός πολιτικού να κάψει το Κοράνι σε διαδήλωση, ενώ ο ίδιος σκόπευε να οργανώσει και άλλες διαδηλώσεις σε συνοικίες όπου ζουν μετανάστες, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Κατά τις ταραχές τραυματίστηκαν πάνω από 100 αστυνομικοί, σημειώνει το Reuters. Η πρωθυπουργός κατηγόρησε εγκληματικά στοιχεία ενώ πρόσθεσε ότι εξτρεμιστές, ισλαμιστές και ακροδεξιοί, αφέθηκαν ανεξέλεγκτοι στη Σουηδία.

“Ο διαχωρισμός αφέθηκε να πάει τόσο μακριά ώστε έχουμε παράλληλες κοινωνίες στη Σουηδία. Ζούμε στην ίδια χώρα, αλλά σε εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες”, είπε η Άντερσον.

Επιπλέον επισήμανε ότι θέλει να εισάγει τοπικά συμβούλια για τη νεανική εγκληματικότητα, όπου θα συνεργάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία. Οι νέοι θα πρέπει να μένουν στα σχολεία και μακριά από τους δρόμους.

“Η ενσωμάτωση ήταν ελλιπής την ώρα που είχαμε μεγάλο κύμα μετανάστευσης. Η κοινωνία ήταν πολύ αδύναμη, οι πόροι για την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες αδύναμοι”, πρόσθεσε η Άντερσον.

Κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο αριθμός των ανθρώπων στη Σουηδία που έχουν γεννηθεί έξω από τη χώρα έχει φτάσει τα δύο εκατομμύρια. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει δηλαδή διπλασιαστεί και φτάνει πλέον το ένα πέμπτο του συνολικού πληθυσμού. Το κόμμα της Άντερσον, οι Σοσιαλδημοκράτες είναι στην εξουσία για 28 από τα 40 τελευταία χρόνια.

Μέσα στο 2022 θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία, η οποία έχει πλέον μια από τις πιο “σφιχτές” μεταναστευτικές πολιτικές στην Ευρώπη, αντίθετα με ότι συνέβαινε μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη δύο προσώπων για παράνομη είσοδο από τα κατεχόμενα – Χρηματικές αμοιβές για τις μεταφορές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο σε μια μέρα – Οργανωμένο Τουρκικό σχέδιο

1500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο σε μια μέρα – Οργανωμένο Τουρκικό σχέδιο

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εργαλειοοποίησης των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, κατήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This