Σουδάν | Νέα τριήμερη παράταση της εκεχειρίας
Defence Redefined
Published on 01/05/2023 at 09:27

Για ανθρωπιστικούς λόγους αποφασίστηκε να διατηρηθεί η εκεχειρία, η οποία πάντως δεν εφαρμόζεται απόλυτα.

Η ανθρωπιστική εκεχειρία στο Σουδάν παρατάθηκε την Κυριακή και θα διαρκέσει για τρεις ημέρες ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF).

Σε απάντηση διεθνών, περιφερειακών και τοπικών εκκλήσεων, ανακοινώθηκε η παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες, αρχής γενομένης από χθες τα μεσάνυχτα, προκειμένου να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να διευκολυνθεί η μετακίνηση πολιτών και κατοίκων και να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις ανάγκες τους και να φτάσουν σε ασφαλείς περιοχές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν από τότε που η μακροχρόνια μάχη για την εξουσία μεταξύ του σουδανικού στρατού και των RSF εξελίχθηκε σε σύγκρουση στις 15 Απριλίου.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Σουδάν | Απεγκλωβίστηκαν επιπλέον 17 Έλληνες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
29 Μαΐου 1453 | Το ισοζύγιο ισχύος Βυζαντινών και Οθωμανών – Ο Ελληνισμός τιμά και αγωνίζεται

29 Μαΐου 1453 | Το ισοζύγιο ισχύος Βυζαντινών και Οθωμανών – Ο Ελληνισμός τιμά και αγωνίζεται

Το να σου παραδώσω την Πόλη ούτε δικό μου δικαίωμα είναι ούτε κανενός άλλου από τους κατοίκους της, γιατί όλοι με μια ψυχή προτιμούμε να πεθάνουμε με τη θέλησή μας και δε λυπόμαστε για τη ζωή μας…

Pin It on Pinterest

Share This