Σλοβακία | Παράταση στους συνοριακούς ελέγχους με την Ουγγαρία έως τον Νοέμβριο
Defence Redefined
Published on 12/10/2023 at 16:05

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε χθες την παράταση των προσωρινών ελέγχων στα σύνορά της με την Ουγγαρία έως τις 3 Νοεμβρίου, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης.

Η κεντροευρωπαική χώρα επέβαλε συνοριακούς ελέγχους στις 5 Οκτωβρίου για μια περίοδο 10 ημερών.

Ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στη Σλοβακία, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, έχει αυξηθεί κατά 11 φορές σε σχεδόν 40.000 φέτος, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. 

Μόνο τον Σεπτέμβριο, η παράνομη μετανάστευση στη Σλοβακία ήταν αυξημένη σε τέτοια επίπεδα όσο ήταν για το σύνολο του 2022.

Οι μετανάστες, κυρίως νεαροί άνδρες, έχουν έλθει κυρίως μέσω του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου, μέσω Ουγγαρίας από τη Σερβία, και κινούνται προς την πλουσιότερη Γερμανία και τη δυτική Ευρώπη.

Δεδομένου ότι το πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση συνεχίζεται, προτείνεται να παραταθεί συνεχώς η προσωρινή ανανέωση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων με την Ουγγαρία από τις 15 Οκτωβρίου στις 3 Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με έγγραφα στην ιστοσελίδα της σλοβακικής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με έγγραφα αυτά, παρατηρήθηκε μείωση στον αριθμό των μεταναστών που τέθηκαν υπό κράτηση την εβδομάδα που επιβλήθηκαν οι έλεγχοι.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος | Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός εξεταστών αιτήσεων ασύλου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This