Σινά | 5 Αιγύπτιοι στρατιώτες και 7 τζιχαντιστές νεκροί – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις
Defence Redefined
Published on 12/05/2022 at 09:46

Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Αιγυπτιακού στρατού και Τζιχαντιστών στην περιοχή του Σινά. Πέντε μέλη των ένοπλων δυνάμεων και επτά τζιχαντιστές σκοτώθηκαν την Τετάρτη τα ξημερώματα, σε νέα επίθεση στην περιοχή της Χερσονήσου του Σινά (ανατολικά), όπου μαίνεται τζιχαντιστική εξέγερση τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό γενικό επιτελείο.

«Ένας αξιωματικός και τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού γενικού επιτελείου. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του είδους μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της εβδομάδας.

Το Σάββατο, ο στρατός έκανε λόγο για 11 νεκρούς στρατιωτικούς και άλλους 5 τραυματίες στην προσπάθεια αποτροπής «τρομοκρατικής» ενέργειας κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ, στο Σινά. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μέσω του οργάνου προπαγάνδας του Άμακ.

Ο στρατός και η αστυνομία της Αιγύπτου εξαπέλυσαν τον Φεβρουάριο του 2018 ευρείας κλίμακας «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στο Σινά, περιοχή που λυμαίνονται πυρήνες τζιχαντιστών, ορισμένοι από τους οποίους ορκίζονται πίστη στο ΙΚ. Πολεμούν επίσης τζιχαντιστικές ομάδες στη δυτική έρημο, ανάμεσα στην κοιλάδα του Νείλου και τα σύνορα με τη Λιβύη.

Στη χερσόνησο του Σινά, οι επιθέσεις επικεντρώνονται στις υποδομές, ειδικά στους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που προμηθεύουν το Ισραήλ και την Ιορδανία. Συνολικά, πάνω από χίλιοι τζιχαντιστές και δεκάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς – οι οποίοι όμως δεν μπορούν να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, καθώς στην επαρχία του Βόρειου Σινά η πρόσβαση των δημοσιογράφων είναι απαγορευμένη.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αίγυπτος | “Σε ισχύ” η συμφωνία προμήθειας επιπλέον 30 μαχητικών Rafale

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This