Σιγκαπούρη | Βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξουδετερώθηκε – Απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων από τις εστίες τους
Defence Redefined
Published on 26/09/2023 at 14:31

Χιλιάδες κάτοικοι της Σιγκαπούρης αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, καθώς πυροτεχνουργοί θα εξουδετέρωναν βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τον οποίο η πρώην βρετανική αποικία είχε βομβαρδιστεί από την ιαπωνική πολεμική αεροπορία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βάρους 100 κιλών βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τη βόμβα στο σημείο που εντοπίστηκε, καθώς η μεταφορά της σε άλλο μέρος για να προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή κρίθηκε πάρα πολύ επικίνδυνη.

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή στήνοντας περίμετρο ασφαλείας και πάνω από 4.000 κάτοικοι του πυκνοκατοικημένου νησιού – κράτους αναγκάστηκαν προσωρινά να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Η Σιγκαπούρη βομβαρδίστηκε από ιαπωνικά αεροσκάφη στις 8 Δεκεμβρίου του 1941, όταν ήταν αποικία του Ηνωμένου Βασιλείου, την επομένη της ιαπωνικής επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ με στόχο την καταστροφή του αμερικανικού στόλου στον Ειρηνικό.

Οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν από τον Ιανουάριο του 1942, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου οι ιαπωνικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Σιγκαπούρη έπειτα από μια εβδομάδα μαχών κατά των Βρετανών στρατιωτών.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία | Βόμβα από τον εμφύλιο πόλεμο απενεργοποιήθηκε μετά από 80 χρόνια

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

Pin It on Pinterest

Share This