Ρωσία | Το Αζερμπαϊτζάν παραβίασε την εκεχειρία στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ
Defence Redefined
Published on 27/03/2022 at 10:52

Η Ρωσία κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν πως παραβίασε την εκεχειρία που συμφωνήθηκε το 2020 στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ και προχώρησε σε επιδρομές με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν ότι παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Αρμενία, η οποία είχε υπογραφεί μετά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020, καθώς στρατεύματά της εισήλθαν στη ζώνη που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων διατήρησης της ειρήνης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ένα δελτίο τύπου αναφέρει πως μεταξύ της 24ης και 25ης Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν την τριμερή συμφωνία των ηγετών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, εισερχόμενες στη ζώνη που τελεί υπό την ευθύνη της ρωσικής μονάδας διατήρησης της ειρήνης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησαν ένα παρατηρητήριο και πραγματοποίησαν “τέσσερις επιδρομές με drone τύπου Bayraktar” στις δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κοντά στην περιοχή Φαρούκ. Το δελτίο τύπου αναφέρει επίσης πως η ρωσική διοίκηση της μονάδας διατήρησης της ειρήνης λαμβάνει μέτρα με στόχο τη διευθέτηση της κατάστασης (…), μια έκκληση για απόσυρση των στρατευμάτων εστάλη στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν”, συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αρμενία | Καταγγέλει επιθέσεις από Αζερμπαϊτζάν

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This