Ρωσία | Σταματά την εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά – Κατηγορίες για χτύπημα σε πλοία
Defence Redefined
Published on 01/11/2022 at 14:00

Η Ρωσική πλευρά με δηλώσεις της μετά το χτύπημα κατά του Ρωσικού στόλου της μαύρης θάλασσας, αναφέρει πως δεν αποχωρεί από την συμφωνία αλλά σταματά την εφαρμογή της. Επίσης, η Ρωσική πλευρά εξαπολύει κατηγορίες σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, πως τα σιτηρά δεν μεταφέρονται στις χώρες του τρίτου κόσμου όπως θα έπρεπε, αλλά μεγάλες ποσότητες χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους, κάτι για το οποίο φέρει ευθύνη και η Τουρκία. Η Τουρκική πλευρά πάντως εδώ και τρεις μέρες βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Ρωσικές και Ουκρανικές αρχές προσπαθώντας να σώσει τον ρόλο της στη συμφωνία.

Επίσης, σύμφωνα  και με ρεπορτάζ του OPEN, οι Ρωσικές δυνάμεις κατηγορούνται από τις Ουκρανικές αρχές, πως χτύπησαν δύο ρυμουλκά πλοία με σιτηρά, ενώ οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και τραυματίες, ενώ στα πλοία ξέσπασε πυρκαγιά. Αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Αναστέλλει τη συμμετοχή της στις επιθεωρήσεις πλοίων με ουκρανικά σιτηρά – Το ΝΑΤΟ την καλεί να επιστρέψει στη συμφωνία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This