Ρωσία | Καταδίκη για δολιοφθορά κατά του στρατού σε σιδηρόδρομους
Defence Redefined
Published on 21/02/2023 at 11:34

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε δύο κατηγορουμένους σε τριάμισι χρόνια φυλάκισης αφού τους έκρινε ένοχους ότι συνωμότησαν για να κάνουν σαμποτάζ σε σιδηρόδρομο σε περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης για τις πρώτες καταδίκες για δολιοφθορά από την έναρξη της ρωσικής εισοβολής.

Τέτοιες ενέργειες θα οδηγούσαν σε εκτροχιασμό, βλάβη στρατιωτικού και σιδηροδρομικού εξοπλισμού, θύματα μεταξύ στρατευσίμων, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο δήλωση ανώνυμης πηγής στο δικαστήριο της περιφέρειας Μπέλγκοροντ.

Το TASS κατονόμασε τους δύο καταδικασθέντες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτούς. Οι καταδίκες τους είναι οι πρώτες που βασίζονται στο Άρθρο 231 περί Δολιοφθοράς του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, αριθμός περιστατικών δολιοφθοράς σε βάρος των ρωσικών σιδηροδρόμων και άλλων εγκαταστάσεων έχει σημειωθεί, κυρίως σε περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία, όπως οι Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Το υπουργείο είχε αναφέρει σε έκθεσή του τον Οκτώβριο πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βασίζονται κυρίως στις σιδηροδρομικές μεταφορές, που συχνά διέρχονται από απομονωμένες περιοχές, πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα είναι πολύ δύσκολο να διασφαλιστεί από απειλές.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Νεκρή η επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών του ΥΠΑΜ – Ποιες οι εκδοχές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This