Ρωσία | Η FSB υποστηρίζει ότι απέτρεψε “τρομοκρατική” επίθεση στην Κριμαία
Andreas Pogiatzi
Published on 08/09/2023 at 13:16

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 08/09, τη σύλληψη ενός άνδρα τον οποίο κατηγορεί ότι προετοίμαζε δολιοφθορά για λογαριασμό της Ουκρανίας με στόχο εγκατάσταση σιδηροδρομικών υποδομών στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ένας “κάτοικος της Σεβαστούπολης συνελήφθη”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB). “Με οδηγίες” του Κιέβου, “προετοίμαζε μια τρομοκρατική ενέργεια σε σιδηροδρομική εγκατάσταση” για να “διαταράξει τις στρατιωτικές μεταφορές”.

Η FSB διευκρινίζει ότι ανακάλυψε “εκρηκτικό μηχανισμό” στον “κρυψώνα” του άνδρα, που γεννήθηκε το 1978, τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση και σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί “ποινική δίωξη”.

Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, προειδοποίησε πως οι μεταφορικές υποδομές έχουν γίνει προνομιακός στόχος της “τρομοκρατίας” και πως οι δολιοφθορείς θα τιμωρηθούν.

“Μια τύχη καθόλου αξιοζήλευτη περιμένει τους Ουκρανούς πράκτορες. Θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν”, είπε.

Ο Αξιόνοφ είπε στη συνέχεια πως ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) καταρρίφθηκε πάνω από το βόρειο τμήμα της χερσονήσου, όμως δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Η Κριμαία, κρίσιμη για τον εφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων που πολεμούν στη νότια Ουκρανία, έχει τεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο ουκρανικών πληγμάτων αφότου ξεκίνησε η ρωσική επίθεση τον Φεβρουάριο του 2022.

Στα τέλη Αυγούστου, η Ουκρανία δήλωσε ότι πραγματοποίησε καταδρομική επιχείρηση στην προσαρτημένη Κριμαία και ότι ύψωσε εκεί την εθνική σημαία, σε μια συμβολική επιτυχία.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, που δεν σχολιάζουν δημόσια τις επιχειρήσεις που διεξάγονται σε κατεχόμενα εδάφη, είχαν διεκδικήσει επίσης την καταστροφή ενός ρωσικού συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος στη χερσόνησο.

Η Ουκρανία έχει ορκιστεί να απελευθερώσει το σύνολο των εδαφών της που έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία αφότου εξαπέλυσε την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς και την Κριμαία η οποία προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014 και την οποία υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια ο ρωσικός στρατός.

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ | Η Ουκρανία σημειώνει πρόοδο στην αντεπίθεσή της

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

Η Nexter, εταιρεία του ομίλου KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems), ανακοίνωσε την άφιξη του νέου τακτικού Μη Επανδρωμένου Οχήματος Εδάφους…

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου…

Pin It on Pinterest

Share This