Ρωσία | Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Redut αντικαθιστά την Wagner
Defence Redefined
Published on 17/10/2023 at 10:24

H ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία μισθοφόρων Redut θα αντικαταστήσει τη Wagner στον πόλεμο με την Ουκρανία μετά την ρήξη των σχέσεων της Wagner με τη Ρωσία και τον θάνατο του αρχηγού της, Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Η Ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Redut στρατολογεί μισθοφόρους, μεταξύ των οποίων και πρώην συνεργάτες της ιδιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, αναφέρουν οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, τις οποίες επικαλείται η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, τον έλεγχο και τη χρηματοδότηση της δραστηριότητας της εν λόγω οργάνωσης έχει αναλάβει η Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής η οργάνωση Redut συμμετείχε στις εχθροπραξίες στις περιοχές Ντονέτσκ, Χαρκόβου, Κιέβου και Λουγκάνσκ. Η εταιρεία αριθμεί περισσότερα από 7.000 άτομα.

Αυτή τη στιγμή η οργάνωση Redut είναι μια από τις πολλές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και σώματα εθελοντών, που χρησιμοποιεί το υπουργείο Άμυνας για να καλύψει ανάγκες των ρωσικών τακτικών δυνάμεων.

Στην αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών του βρετανικού στρατού, αναφέρεται ότι είναι καθ’ όλα πιθανόν η πρακτική της δημιουργίας τμημάτων “εθελοντών” να συνέβαλε στο να αποφύγει η Ρωσία νέα κύματα επιστράτευσης, η οποία δεν είναι δημοφιλής στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Κιργιστάν | Πρώτο ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν | Υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας – Συνέχεια διαβουλεύσεων για τις διαφωνίες

Σε σύντομη απάντηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη και τόνισε πως η μειονότητα είναι Μουσουλμανική…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This