Ρωσία | Εκπαίδευση για τον χειρισμό στρατιωτικών drones στο νέο σχολικό πρόγραμμα του λυκείου
Defence Redefined
Published on 23/08/2023 at 11:10

Οι Ρώσοι μαθητές λυκείου θα μπορούν να εκπαιδεύονται στην πλοήγηση στρατιωτικών drones από τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα σχολικών μαθημάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Παιδείας.

Τα λυκειόπαιδα στη Ρωσία θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα μέσα στρατιωτικής χρήσης drones ή ακόμα με τον τρόπο εκτέλεσης αποστολών αναγνώρισης με χρήση drone.

Θα μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες πιλοτικές ενέργειες drone, καθώς και να μάθουν τρόπους αποτροπής εχθρικών drones. Οι τάξεις που αφορούν τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, στο πλαίσιο της αρχικής στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση αυτή, η οποία εφαρμοζόταν κατά τη σοβιετική περίοδο πριν αποσυρθεί, ξεκινά εκ νέου με την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης παρέχει μεταξύ άλλων εξοικείωση με πολεμικά όπλα όπως το επιθετικό τουφέκι Καλάσνικοφ και περιλαμβάνει τουλάχιστον 140 ώρες μαθημάτων.

Η εισαγωγή ενός τέτοιου μαθήματος στα σχολεία θα καταστήσει δυνατή τη συστηματική προετοιμασία των πολιτών για μια πιθανή σύγκρουση με τον εχθρό, είχε αναφέρει τον Νοέμβριο του 2022 ο βουλευτής Σεργκέι Μιρόνοφ.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται μαζικά στον πόλεμο στην Ουκρανία και από τις δύο πλευρές και το ρωσικό έδαφος γίνεται σχεδόν καθημερινά στόχος επιθέσεων με drones.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, διάφορα προγράμματα με στόχο την ενθάρρυνση του πατριωτισμού και με αντιδυτικό περιεχόμενο έχουν εισαχθεί στα ρωσικά σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, η σχολική εβδομάδα ξεκινά με τον εθνικό ύμνο και με τελετή έπαρσης σημαίας και έχουν εισαχθεί συζητήσεις για το τι είναι σημαντικό, ιδίως σε σχέση με τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία και για να δικαιολογηθεί η ρωσική επίθεση κατά της γειτονικής της χώρας.

Διαβάστε επίσης: “Army 2023” | Η Ρωσία επιδεικνύει τα “λάφυρα του πολέμου”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

KNDS Nexter | Το τακτικό UGV PHOBOS

Η Nexter, εταιρεία του ομίλου KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems), ανακοίνωσε την άφιξη του νέου τακτικού Μη Επανδρωμένου Οχήματος Εδάφους…

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

ΓΕΕΘΑ | Παρακολούθηση Επίδειξης από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Σύγχρονων Τεχνολογιών του Διακλαδικού Κέντρου Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Φωτογραφίες

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου…

Pin It on Pinterest

Share This