Ρωσία | Διαψεύδει τις απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα
Defence Redefined
Published on 21/09/2022 at 11:15

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία διαψεύδει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, σύμφωνα με σχετική ανταπόκριση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ΡΙΑ-Νόβοστι, το οποίο υπέβαλε ερώτημα για τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που προαναγγέλλουν απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα.

“Η πρεσβεία της Ρωσίας δεν διεξήγε ποτέ κανενός είδους συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν προχωρήσαμε σε οποιεσδήποτε ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε με καμία από τις πλευρές μέσω των πρεσβειών. Η θέση της Ρωσίας ως προς τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν μεταβλήθηκε”, ανέφερε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στο πρακτορείο, χωρίς αυτός να κατονομάζεται.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του ίδιου Ρώσου εκπροσώπου, όπως μεταφέρονται από το ρωσικό πρακτορείο, “η πρεσβεία δεν σχολιάζει εικασίες και μη διασταυρωμένες ανακοινώσεις μεμονωμένων ΜΜΕ”.

Ρωσικές διπλωματικές πηγές στη Μόσχα περιέγραψαν νωρίτερα ως επινοήσεις του τουρκικού Τύπου τα σχετικά δημοσιεύματα, χωρίς όμως να υπάρξουν άλλες επίσημες δηλώσεις για το θέμα.

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση από τη Ρωσία στα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Μιλλιέτ”.

Η τουρκική εφημερίδα επικαλέστηκε για το ρεπορτάζ της διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η ρωσική κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της για έναρξη απευθείας πτήσεων προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου. Η πρώτη πτήση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 15 Νοεμβρίου κατά την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και ημέρα εγκαινίων του νέου παράνομου αεροδρομίου.

 Η “Μιλλιέτ” σχολιάζει ότι η εξέλιξη αυτή εκλαμβάνεται ως διπλωματική νίκη για το ψευδοκράτος και την Τουρκία και πως θα ανοίξει τον δρόμο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Μάλιστα, ακολούθησε και δήλωση του ηγέτη του ψευδοκράτους που χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα για την αναγνώριση του την έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών για την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This