Ρωσία | Έκδοση εντάλματος έρευνας με στόχο τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Defence Redefined
Published on 25/09/2023 at 17:30

Η Ρωσία προσέθεσε σήμερα τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), τον Πολωνό Πιοτρ Χοφμάνσκι, στον κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον λόγο.

Καταζητείται στο πλαίσιο ποινικής έρευνας, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στη βάση δεδομένων του για τα καταζητούμενα πρόσωπα στη Ρωσία, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Tass και Ria Novosti.

Το ΔΠΔ εξέδωσε την άνοιξη ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν για τον ρόλο του στην αναγκαστική μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Αν και η Ρωσία δεν είναι μέλος του ΔΠΔ, ο Ρώσος πρόεδρος εμποδίζεται κατά συνέπεια στις διεθνές μετακινήσεις του εξαιτίας αυτής της απειλής σύλληψης. Έτσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη μετάβαση στη σύνοδο κορυφής των χωρών BRICS, που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική τον περασμένο Αύγουστο.

Από τον Μάιο, η Μόσχα έχει θέσει τον εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν, στο κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η επίτροπος του για τα παιδιά, Μαρία Λβόβα-Μπελόβα, κατηγορούνται από το ΔΠΔ για έγκλημα πολέμου λόγω της “παράνομης μεταφοράς ” χιλιάδων παιδιών από την Ουκρανία. 

Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Εκπαίδευση για τον χειρισμό στρατιωτικών drones στο νέο σχολικό πρόγραμμα του λυκείου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This