Πύλα | Αποκατάσταση του καθεστώτος της νεκρής ζώνης
Defence Redefined
Published on 14/10/2023 at 07:58

Το καθεστώς της νεκρής ζώνης στην περιοχή της Πύλας έχει αποκατασταθεί ως ίσχυε πριν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Αύγουστο, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν πως με βάση την ενημέρωση που υπήρξε την Παρασκευή το πρωί, οι κατοχικές αρχές έχουν αποχωρήσει από την περιοχή της νεκρής ζώνης.

Υπενθυμίζεται πως η έναρξη των διαδικασιών για εφαρμογή της συναντίληψης που έχει επιτευχθεί, την οποία ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, έχει διαβεβαιώσει, με δήλωσή του, πως η κυπριακή Κυβέρνηση θα εργαστεί με ειλικρινή πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν οι πρόνοιες της συναντίληψης η οποία, όπως έχει πει, περιλαμβάνει πρόνοιες, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με το καθεστώς της νεκρής ζώνης, το οποίο και διασφαλίζεται και αποκαθιστούν την τάξη στη συγκεκριμένη περιοχή της νεκρής ζώνης.

Ο κ. Λετυμπιώτης έχει σημειώσει ακόμη πως οι πρόνοιες προβλέπουν την επιθυμητή από τους κατοίκους αστική και οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, επ’ ωφελεία όλων των κατοίκων της Πύλας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και δημιουργούν προϋποθέσεις για ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των κατοίκων σε μια περίοδο κατά την οποία επιδιώκεται η επανέναρξη των συνομιλιών προς συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Διαβάστε επίσης: Πύλα | Τουρκική επίθεση εναντίον ειρηνευτών – Νέα τετελεσμένα στη νεκρή ζώνη – Φωτογραφίες και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This